8-9/9 Συνέδριο “Μακροζωία: Ένας ρεαλιστικός στόχος”

Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για την Μακροζωία και την Πρόληψη των Ασθενειών του Γήρατος οργανώνει στις 8-9 Σεπτεμβρίου 2017 το διεθνές συνέδριο για την μακροζωία στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Hilton, με θέμα: “Μακροζωία: Ένας ρεαλιστικός στόχος”.

Το Συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο της πλούσιας δραστηριότητας του Ινστιτούτου, για τη μελέτη της μακροζωίας, με πρόεδρο τον καθηγητή Καρδιολογίας, Χριστόδουλο Στεφανάδη. Φέτος, αποκτά διεθνή χαρακτήρα με τη συμμετοχή των πλέον διακεκριμένων επιστημόνων από όλο τον κόσμο και αναμένεται ότι τα συμπεράσματά του θα είναι πολύτιμα για την επέκταση των γνώσεων των ερευνητών.

Με την Ικαρία να βρίσκεται στις “blue zones”, στις πέντε ζώνες του πλανήτη με τα υψηλότερα ποσοστά μακροβιότητας, οργανώθηκε και διεξάγεται η μελέτη «ΙΚΑΡΙΑ», από το Ερευνητικό Ινστιτούτο για την Μακροζωία και την Πρόληψη των ασθενειών του γήρατος με στόχο την επιδημιολογική μελέτη όλων εκείνων των χαρακτηριστικών που προσεγγίζουν το δυνατόν περισσότερο την έννοια της μακροζωίας.

‘Όπως δηλώνει ο κ. Στεφανάδης «τα συμπεράσματα της μελέτης “ΙΚΑΡΙΑ” είναι πολύ σημαντικά. Δημοσιεύονται στον έγκυρο διεθνή ιατρικό τύπο. Υπάρχουν 20 δημοσιεύσεις σε μεγάλα ιατρικά περιοδικά. ‘Έχουν βρεθεί παράγοντες που αφορούν στο περιβάλλον, την ατμόσφαιρα, τη διατροφή, την άσκηση, την ψυχολογία κ.α.»

Σημειώνεται ότι το Συνέδριο μοριοδοτείται με 16 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (C.M.E. – C.P.D. Credits), από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Ο χρόνος παρακολούθησης θα προσμετράται με τη χρήση συστήματος barcode κατά την είσοδο και έξοδο των συμμετεχόντων στην αίθουσα του Συνεδρίου. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ελέγχουν το χρόνο παρακολούθησης αυτόματα σε κάθε είσοδο και έξοδο τους. Η παραλαβή του πιστοποιητικού θα γίνεται με τη λήξη του συνεδρίου και μόνο με την ελάχιστη παρακολούθηση του 60% των συνολικών ωρών του επιστημονικού προγράμματος (εξαιρούνται τα Δορυφορικά Συμπόσια & οι Δορυφορικές Διαλέξεις).

Συμμετοχή Δωρεάν

Ξενοδοχείο Hilton Athens
Λεωφ. Σοφίας 46, Αθήνα
τηλ.:210 7281000

[Total: 0   Average: 0/5]