5/1 Μια βραδιά στο Διοικητήριο – Θεσσαλονίκη

Ένα εντυπωσιακό πολυθέαμα, βασισμένο σε ένα εξαιρετικά δραματοποιημένο κείμενο, γραμμένο από τη συγγραφέα Σοφία Νικολαϊδου θα παρουσιαστεί στο Διοικητήριο, στη Θεσσαλονίκη, στις 5 Ιανουαρίου 2019 και στις 6 μμ με ελεύθερη είσοδο. Πρόκειται για μια αφήγηση από ηθοποιούς της ιστορίας του συγκεκριμένου κτηρίου, μέσα από την πορεία του χρόνου. Η αφήγηση θα πραγματοποιηθεί από τα μπαλκόνια του κτηρίου με θέα στην οδό Αγίου Δημητρίου και στην μπροστινή αυλή. H εκδήλωση αυτή, θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, τη συμμετοχή των ηθοποιών Βασίλη Παπαδόπουλου, Κατερίνας Πλεξίδα και Δημήτρη Σπορίδη, τη σκηνοθετική επιμέλεια του Χάρη Πεχλιβανίδη, τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, των αδερφών Ελένης και Σουζάνα Βουγιουκλή, του τραγουδιστή Δημήτρη Νικολούδη, του μουσικού Φώτη Θεοδωρίδη και της ομάδας χορού Take your Space.

Η parallaxi στο πλαίσιο της δράσης της “Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς”, σε συνεργασία με το Youthnest και υπό την Αιγίδα του ΥΜΑΘ, σχεδίασε την πραγματοποίηση αυτής της μεγάλης ανοιχτής εκδήλωσης που θα συστήσει στην πόλη την ιστορία και το ρόλο ενός από τα σημαντικότερα κτήρια της πόλης, γνωστού ως Διοικητήριο, νυν ΥΜΑΘ.

Το Διοικητήριο χτίστηκε το 1891 από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Βιταλιάνο Ποζέλι. Αρχικά, ήταν τριώροφο και αποτελούσε έδρα του Τούρκου περιφερειάρχη της Θεσσαλονίκης και δημόσιων υπηρεσιών του οθωμανικού κράτους. Ο τέταρτος όροφος με το νεοκλασικό αέτωμα, προστέθηκε το 1955.

[Total: 0   Average: 0/5]