31/8-1/9 Η Όπερας Κουν της Σαγκάης στο ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει τον Θίασο της Όπερας Κουν της Σαγκάης πρώτη φορά στην Ελλάδα για δυο μοναδικές παραστάσεις.

Μύθοι, θρύλοι και ιστορίες της Κίνας ζωντανεύουν στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μέσα από το είδος της παραδοσιακής μορφής Όπερας Κουν η οποία, συνδυάζει στοιχεία θεάτρου, όπερας, χορού, ποίησης και μουσικής με φαντασμαγορικά κουστούμια δημιουργώντας ένα ξεχωριστό αισθητικό αποτέλεσμα.

Δυο βραδιές που θα μας ταξιδέψουν στην Κινεζική παράδοση και μυθολογία, με όχημα μια τέχνη που ξεπερνά μισή χιλιετία ιστορίας και εξέλιξης και έχει αναγνωριστεί από την UNESCO ως αριστούργημα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στις 31 Αυγούστου στις 9 μ.μ., «Ο Μύθος του Λευκού Φιδιού», έρχεται για να μας μεταφέρει σε μια άλλη ονειρική εποχή, σε μια ιστορία που εμπλέκονται θνητοί, θεοί και δαίμονες γύρω από το αιώνιο ζήτημα, αυτό της αγάπης.

Την 1η Σεπτεμβρίου, στις 9.30 μ.μ., θα έρθουμε σε επαφή με την κινεζική παράδοση, μέσα από Θρύλους & Ιστορίες της Κίνας με τις παραστάσεις «Το Σταυροδρόμι», «Ο Zhong Kui παντρεύει την αδερφή του», «Η Μαγική Βεντάλια» και το «Όνειρο στον Κήπο».

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στα Κινεζικά με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους.

Οι παραστάσεις αυτές όπως και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ωστόσο, για την ελεύθερη είσοδο, χρειάζεται ηλεκτρονική προκράτηση, στη σελίδα SNFCC.org/kunqu όπου μπορεί να βρει κανείς και περισσότερες πληροφορίες. Για απορίες σχετικά με την προκράτηση το κοινό μπορεί να τηλεφωνήσει στο 216 8091000.

Οι παραστάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του έτους πολιτιστικών ανταλλαγών και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, και τελούν υπό την αιγίδα του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του κινεζικού Υπουργείου Πολιτισμού

Shanghai Kunqu Opera Troupe (SKOT)

Ο θίασος Shanghai Kunqu Opera Troupe (SKOT) με έτος ίδρυσης το 1978, αποτελεί εθνικό φορέα προώθησης της Όπερας Κουν, και τελεί υπό την διεύθυνση της Gu Haohao, ενώ ο πρώτος της πρόεδρος ήταν ο Kunqu Maestro, Yu Zhenfei. Πρόκειται για μια ομάδα εξαιρετικών καλλιτεχνών οι οποίοι είναι κάτοχοι διεθνών και εθνικών διακρίσεων, με επιτυχημένη πορεία σε θεατρικούς διαγωνισμούς.

Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

[Total: 0   Average: 0/5]