30/9-2/10 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καρκίνου Κεφαλής και Τραχήλου

Από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2016 η Ελληνική Εταιρεία Καρκίνου Κεφαλής & Τραχήλου (ΕΕΚΚΕΤ) διοργανώνει στην Αθήνα, το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καρκίνου Κεφαλής και Τραχήλου.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη της σπουδαιότητας της διεπιστημονικής προσέγγισης στον Καρκίνο Κεφαλής και Τραχήλου. Η μεταβαλλόμενη επιδημιολογία και η παθογένεση, η πρώιμη διάγνωση και τα σημαντικά επιτεύγματα του 2016 στην αντιμετώπιση του Καρκίνου Κεφαλής και Τραχήλου, αλλά και η υποστήριξη της τοξικότητας από τη στοματική κοιλότητα, εγκαινιάζουν το Συνέδριο.
Το δίκτυο των κλινικών μελετών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, μέσα και από το European Organization for the Treatment and Research of Cancer-EORCT, ο αναδυόμενος ρόλος της ανοσοθεραπείας, η συμβολή του ογκολογικού συμβουλίου και οι εκπαιδευτικές συνεδρίες αποτελούν, επίσης, κεντρικά θέματα του Συνεδρίου. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με διαδραστική συζήτηση σχετικά με τη συμβολή της διεπιστημονικής συνεργασίας στην αντιμετώπιση του Καρκίνου Κεφαλής και Τραχήλου.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, της Πανελλήνιας Εταιρείας Ωτορινολαρυγγολογίας Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου και του Ιατρικού Συλλογου Αθηνών. Παράλληλα, υποστηρίζεται από το Multinational Association of Supportive Care in Cancer/International Society of Oral Oncology MASCC/ISOO

Θεματολογία του Συνεδρίου

– Σημαντικά επιτεύγματα του 2016 στον Καρκίνο Κεφαλής / Τραχήλου
– Updates in MASCC/ISOO collaboration with ASCO in Guideline development for oral health
– Διαγνωστικά και θεραπευτικά διλλήματα στον Καρκίνο Κεφαλής / Τραχήλου
– Clinical Trial Network in the field of Head and Neck Cancer
– Συνεδρία των Νέων Ογκολόγων: συζητήσεις με τον ειδικό – θεραπευτικές αποφάσεις.
– Όγκοι σιαλογόνων αδένων
– Καρκίνος θυροειδούς: θεραπευτικές θέσεις και αντιπαραθέσεις
– Διάγνωση και συστήματα σταδιοποίησης
– Advances in the treatment of head and neck cancer
– Διεπιστημονική προσέγγιση στην αντιμετώπιση του καρκίνου του ρινοφάρυγγα
– Διεπιστημονική προσέγγιση στον Καρκίνο Κεφαλής & Τραχήλου, Εκπαιδευτική Συνεδρία

Επισημαίνεται ότι με τη λήξη του συνεδρίου θα δίνεται πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όσους έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον 60% των συνολικών ωρών του προγράμματος. Ο αριθμός των Μορίων Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD) που θα χορηγηθεί στον κάθε σύνεδρο, θα υπολογιστεί βάσει του χρόνου παρακολούθησης.

Τόπος Διεξαγωγής

Ξενοδοχείο Divani Palace Acropolis
Παρθενώνος 1925
11742 Αθήνα
Τηλ: 210 9280100

Ελληνική Εταιρεία Καρκίνου Κεφαλής & Τραχήλου

www.headneckcancer.gr

[Total: 2   Average: 5/5]