30/9-1/10 Athens Rum & Whiskey Festival

Η Αθήνα στις 30 Σεπτεμβρίου και την 1 Οκτωβρίου 2017, από τις 11.00 μέχρι τις 20.00 στο Ζάππειο Μέγαρο, γιορτάζει το 2ο φεστιβάλ ρούμι, φέτος με την παρέα του ουίσκι.
Στο φεστιβάλ μπορείτε να γνωρίσετε καλύτερα αυτά τα δύο μεγάλα αποστάγματα δοκιμάζοντας μερικά από τα πιο αξιόλογα προϊόντα που υπάρχουν στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια, συγκριτικές γευσιγνωσίες και συζητήσεις με βάση την ιστορία, την παραγωγή και πορεία των αποσταγμάτων, από γνωστούς επαγγελματίες της βιομηχανίας που θα δώσουν το παρόν και θα μοιραστούν τις γνώσεις τους μαζί μας.
Τα μπαρ της Αθήνας επίσης θα συμμετέχουν δημιουργικά σ’ ένα κλίμα γιορτής!

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου

13:00 Artisanal Cachacas, Μια αυθεντική έκφραση του ζαχαροκάλαμου.

Τοπικές ποικιλίες ζαχαροκάλαμου, άγριες ζύμες για ζύμωση, παλαιοί αποστακτήρες και Βραζιλιάνικα βαρέλια για παλαίωση.

14:00 Τα Μυστικά της Ιρλανδικής Κουλτούρας που λέγεται «Φτιάχνω Ουίσκι» από τον Hugh Mac Gabhann!

Ο Hugh Mac Gabhann του Ιρλανδικού ουίσκι Teeling μας μιλά για τα μυστικά μιας όμορφης κουλτούρας.

15.30: Μια γευστική διαδρομή στο εξαιρετικό Κολομβιανό Ρούμι DICTADOR & στα επίσης Θεϊκά bitter truth που απογειώνουν τα κοκτέιλ σας! Μιχολόγος Σ. Γαϊτανάρος.

16:30: *Matthieu Gouze, Plantation Rums. Κατανοώντας τα Αρωματικά Στοιχεία του ρουμιού και τον ρόλο του Terroir

O Matthieu Gouzie είναι ο export manager του Γαλλικού οίκου Ferrand γνωστός για το κονιάκ του αλλά και την περίφημη σειρά ρουμιών Plantation.

17:30 Trailer Happiness bar. Tο θρυλικό ρούμι μπαρ που ξεκίνησε την Νέο-Τίκι κουλτούρα στο Λονδίνο. Best International High Volume Cocktail bar στα βραβεία Tales of the Cocktail, 2017.

Ο Sly Agustin ιδιοκτήτης του μπαρ, μιλάει για την δουλεία που γίνεται σε αυτό το θρυλικό τίκι μπαρ του Λονδίνου. Μην χάσετε και το guest pop up των μπάρτεντερς του Trailer Happiness, με εξωτικά ρούμι cocktails την Κυριακή το βράδυ στο Baba Au Rum!

Κυριακή 1 Οκτωβρίου

14:00: Ένα ταξίδι γεύσεων των ποιοτικών και ποικίλων Malt Douglas Laing από την Σκωτία από διάφορες πηγές και τα ειδικά νερά Uisge από τις πηγές των highlands, speyside & island και που η σταγόνα τους κάνει την διαφορά!

15:00: Bruichladdich Scotch Whisky. Παράδοση & μέθοδοι παραγωγής

Η Joanne Brown είναι η brand ambassador του Ιnternational House of Bruichladdich. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Σκοτία μαθαίνοντας το ντόπιο ουίσκι εκ των έσω.

16:00: Allen Smith – Mount Gay Rums, Barbados. Γνωρίστε την πρώτη χρονικά μάρκα ρουμιού στον κόσμο, από το 1703 και τους ανθρώπους πίσω από αυτήν.

Ο Allen Smith είναι ο master blender του Mount Gay Rum. Επιβλέπει την παραγωγή, το blending και την παλαίωση των ρουμιών περισσότερο από είκοσι χρόνια! Μια τέλεια ευκαιρία να μάθετε τα μυστικά των Bajan ρουμιών από τον πλέον κατάλληλο άνθρωπo!

17:30: Tο Άγιο Δισκοπότηρο της Martinique. Το Ρούμι Saint James. Tι είναι το ρούμι Agricole. Kωνσταντίνος Βασιλακόπουλος

Εισητήρια
Με την αγορά κάθε εισιτήριου αξίας 18 ευρώ για μια μέρα θα παραλάβετε από την γραμματεία του φεστιβάλ 6 μάρκες που αντιστοιχούν σε 6 διαφορετικές γευσιγνωσίες. Πέραν αυτών των γευσιγνωσιών, το παραπάνω κόστος θα είναι 2 ευρώ για 1 μάρκα ή 5 ευρώ για 3 μάρκες. Θα μπορείτε να παραλάβετε έξτρα μάρκες από την γραμματεία του φεστιβάλ. Το εισιτήριο των δύο ημερών κοστίζει 30 ευρώ.
Στην τιμή του εισιτηρίου περιλαμβάνονται οι γευσιγνωσίες και τα Masterclasses.

[Total: 0   Average: 0/5]