3 έως 5 Φεβρουαρίου – 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το κρέας και τα προϊόντα του

Το περιοδικό Meat News σε συνεργασία με τη ΔΕΘ HELEXPO (Θεσσαλονίκη) διοργανώνει το 5ο Πανελλήνιο τριήμερο Συνέδριο για το Κρέας και τα Προϊόντα του με σκοπό την ανάδειξη των σύγχρονων μέτρων «από τον στάβλο στο πιάτο» για την επίτευξη της ολοκληρωμένης προσέγγισης για την ποιότητα, υγιεινή και ασφάλεια του κρέατος και των προϊόντων του, την υγεία και ορθή μεταχείριση των ζώων, την προστασία του περιβάλλοντος.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 3, 4 και 5 Φεβρουαρίου 2017 και θα φιλοξενηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» – Αίθουσα Ολυμπιάς, στο πλαίσιο της Έκθεσης της Zootechnia.

Η θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει ολόκληρη την τροφική αλυσίδα, από την παραγωγή ζωοτροφών, συστήματα σταβλισμού, εξοπλισμούς, γενετική βελτίωση, συμβατική/βιολογική εκτροφή των ζώων, υγειονομική διαχείριση, πρότυπα εκτροφής, ευζωία των ζώων, μεταφορά, σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις, παραγωγή κρέατος και προϊόντων του, ζωικά υποπροϊόντα, συντήρηση, συσκευασία, επισήμανση, ιχνηλασιμότητα, βιολογικά/παραδοσιακά προϊόντα, διακίνηση, μαζική εστίαση, πώληση, διατροφικές συνήθειες, εκπαίδευση, πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας, κανονιστικές απαιτήσεις, έως και την προετοιμασία αυτού του αγαθού στο πιάτο του καταναλωτή.

Η συμμετοχή περισσότερων από 120 παρουσιάσεων σε ένα πλήρες τριήμερο εργασιών κατά την περσινή διοργάνωση αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά και τις δυνατότητες που διαγράφονται από την εξέλιξη της επιστημονικής έρευνας και της τεχνολογίας για την ανάπτυξη ολόκληρου του τομέα του κρέατος.

Οι προοπτικές είναι θετικές, τόσο στην πρωτογενή παραγωγή, η οποία έχει μεγάλα περιθώρια να αυξήσει το προϊόν της και να καλύψει ένα τμήμα από το τεράστιο έλλειμμα στην αυτάρκεια, όσο και στη μεταποίηση, η οποία έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι μπορεί να αναπτύξει νέα ποιοτικά προϊόντα και να αναδείξει τη γευστική παράδοση της χώρας.

Το συνέδριο προσφέρει δυνατότητες σύζευξης της επιστημονικής γνώσης που παράγεται στα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας και στην παραγωγή, καθώς και ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα σε επιστήμονες και ειδικούς και συζητήσεις ανάμεσα σε όλες τις ειδικότητες γύρω από το αντικείμενο.

Το Συνέδριο έχει τεθεί υπό την Αιγίδα:

  • του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  • της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
  • της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας
  • του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου
  • του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Αθήνας
  • της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: τηλ. 210 8210028, www.synedriokreatos2017.gr

[Total: 0   Average: 0/5]