22/11-17/12 Δείπνο Ηλιθίων

Η επιτυχημένη παράσταση, «Δείπνο Ηλιθίων» επανέρχεται στο Θέατρο Κάππα, σε μια προσεγμένη παραγωγή, με ωραία ατμόσφαιρα κι ερμηνείες, που αναδεικνύουν άριστα την ιλαρότητα στα όρια του τραγικού.

Την κλασική πλέον κωμωδία του Francis Veber, παρουσιάζει από τις 22 Νοεμβρίου έως τις 17 Δεκεμβρίου 2017, ο Σπύρος Παπαδόπουλος με τους συνεργάτες του, έχοντας μαζί τους νέους συνδαιτημόνες. Τον Δημήτρη Μαυρόπουλο στον ρόλο του εισβολέα εφοριακού, που ενώ έρχεται με τις καλύτερες προθέσεις, τελικά πυροδοτεί αλλεπάλληλες καταστροφές και εκρήξεις γέλιου και τον Χρήστο Σπανό στον ρόλο του νεαρού καθηγητή της ορθοπεδικής.

Σκηνοθεσία:Σπ. Παπαδόπουλος
Ερμηνεύουν: Σπ. Παπαδόπουλος, Π. Δαδακαρίδης, Β. Ρίσβας, Άν. Μενενάκου, Χρ. Σπανός, Ξ. Γεωργίου, Δ. Μαυρόπουλος.
Σκην.: Αθ. Σμαραγδή.
Κοστ.: Ν. Παναγιώτου.
Φωτ.: Χρ. Τζιόγκας

Το Δείπνο Ηλιθίων (Le Dîner des Cons) γράφτηκε από τον Francis Veber το 1993. Έκανε πρεμιέρα στο Théâtre des Variétés τον Σεπτέμβριο του 1993 και έμεινε στο ρεπερτόριο του θεάτρου μέχρι τον Ιανουάριο του 1996. Τους κεντρικούς ρόλους ερμήνευσαν οι Jacques Villeret (ως Φρανσουά Πινιόν) και Claude Brasseur (ως Πιερ Μπροσάν).

Το 1998 έγινε ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία του ίδιου του Βεμπέρ με πρωταγωνιστές τον Jacques Villeret (στον ρόλο και πάλι του Φρανσουά Πινιόν) και τον Thierry Lhermitte (ως Πιερ Μπροσάν), κάνοντας τεράστια επιτυχία (σχεδόν 9,5 εκατομμύρια εισιτήρια). Η ταινία τιμήθηκε επίσης με μία σειρά από βραβεία César και Lumières.

Εισητήρια: 10-20 €

Θέατρο Κάππα
Κυψέλης 2, Αθήνα 113 62
Τηλ.: 210 8831068

[Total: 0   Average: 0/5]