21/11-1/12 Το μικρό Παρίσι των Αθηνών

Τα καμπαρέ του κόσμου, το σήμα κατατεθέν της Παρισινής νυχτερινής διασκέδασης από τα τέλη του 19ου αιώνα, είναι το θέμα του φετινού φεστιβάλ “Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών”. Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά από 21 Νοεμβρίου μέχρι 1 Δεκεμβρίου 2019 και με τη συμμετοχή περισσότερων από 500 καλλιτεχνών, θα πραγματοποιηθεί μία ακόμα δεκαήμερη γιορτή τέχνης και πολιτισμού στο κέντρο της Αθήνας. Τα σημείο συνάντησης, εδώ και χρόνια, είναι δρόμοι που έχουν γαλλικά ονόματα από την πλατεία Ομόνοιας μέχρι το Μεταξουργείο και την πλατεία Βικτωρίας, και περιλαμβάνουν θέατρα, μουσικές σκηνές, μπιστρό, γκαλερί, πλατείες, πεζόδρομους, και άλλους εναλλακτικούς χώρους.

Το φεστιβάλ που μπολιάζει με πολιτισμό και τέχνη μια από τις πιο αδικημένες περιοχές της Αθήνας και δίνει βήμα σε νέους καλλιτέχνες, συνδιοργανώνεται από το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, έχει δε την υποστήριξη της Γαλλικής Πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα.

Το 2013 το φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στον Albert Camus για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, ενώ το 2014 στην Βelle Époque και την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το 2015 είχε ως θέμα την κουλτούρα των μπιστρό και των καφέ και ένα ειδικό αφιέρωμα στη rive gauche στο μεταπολεμικό Παρίσι, ενώ το θέμα του 2016 ήταν «ομάδα και τέχνες». Το 2017, το μικρό Παρίσι των Αθηνών ήταν αφιερωμένο στη «γυναίκα στην Ευρώπη» και το 2018, το θέμα του φεστιβάλ ήταν «Μάης του ’68. Πενήντα χρόνια μετά…».

Για περισσότερες πληροφορίες: https://sites.google.com/view/petitparis/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AE?authuser=0

 

[Total: 0   Average: 0/5]