20ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

02-10/4/2019 Αθήνα
IFG
Σινεμά Δαναός
Σινεμά Άστορ
Σινεμά Παλλάς

11-17/4/2019 Θεσσαλονίκη
Σινεμά Ολύμπιον

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος που συνοδεύει εδώ και χρόνια την επιστροφή της άνοιξης, μας δίνει ραντεβού στις αίθουσες από τις 2 έως τις 10 Απριλίου στην Αθήνα και από τις 11 έως τις 17 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη. Μέσα από το ρυθμό των προβολών, από κλασσικά αριστουργήματα και ανέκδοτες ταινίες, και από συναντήσεις με επαγγελματίες του κινηματογράφου, το Φεστιβάλ μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε τη μοναδικότητα του γαλλόφωνου σινεμά.

Για την 20η επέτειό του, το φεστιβάλ παρουσιάζει μια εξαιρετική επιλογή ταινιών και δραστηριοτήτων. Για μια ακόμη χρονιά, θα δούμε ταινίες σε αβάν πρεμιέρ, ένα λαμπερό θεματικό τμήμα, ανανεωμένες και διαφοροποιημένες συνεργασίες που θα επιτρέψουν σε όλους μας να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει. Συνολικά θα προβληθούν 46 ταινίες, ενώ θα υπάρχουν: ειδικό masterclass στο Άρωμα που παραδίδει η ιστορικός και ειδικός στο άρωμα Élisabeth de Feydeau, λευκή κάρτα αφιερωμένη στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών, προσκεκλημένοι σκηνοθέτες και ηθοποιοί και εργαστήρια κινηματογράφου για παιδιά.

Σχετικά με τις ταινίες που θα προβληθούν και γενικότερα το πρόγραμμα επισκεφτείτε το site του φεστιβάλ http://www.festivalfilmfrancophone.gr/

Επίσημο τρέιλερ Φεστιβάλ – Πηγή: Youtube

[Total: 0   Average: 0/5]