2-3/11 Φεστιβάλ Ταινιών Γυναίκες & Πολιτική

Στην Ταινιοθήκη της Ελλάδoς, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Ταινιών Γυναίκες & Πολιτική. Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον διήμερο με προβολές και συζητήσεις, θέμα των οποίων είναι οι προσπάθειες γυναικών σε διάφορες χώρες να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε δύναμη έχουν, εντός και εκτός του πολιτικού συστήματος, για να προστατεύσουν τα δικαιώματα τους ή να βελτιώσουν την κατάσταση των γυναικών.

Τα ντοκιμαντέρ και οι ταινίες μυθοπλασίας που προβάλλονται προέρχονται από την Ελλάδα, την Ισπανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Εκτός από τις ταινίες που παρουσιάζονται στο φεστιβάλ, μια ειδική προβολή ενός ντοκιμαντέρ από τον Καναδά οργανώθηκε με την συνεργασία της Πρεσβείας του Καναδά. Οι σκηνοθέτριες των ταινιών που προβάλλονται στο φεστιβάλ αναγνωρίζουν και τιμούν τους αγώνες και τις θυσίες που έκαναν γυναίκες πριν από μας για μας, και μας παρακινούν να διεκδικήσουμε μια πιο ισόρροπη συμμετοχή γυναικών και ανδρών στην πολιτική και στα κέντρα αποφάσεων για ένα καλύτερο μέλλον για όλους και όλες μας.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ https://www.opanda.gr/images/programma_athens_festival_2018_FINAL.pdf.

Το φεστιβάλ ταινιών Γυναίκες και Πολιτική, αποτελεί την πρώτη συνεργασία του WIFT GR με τον δήμο Αθηναίων, ενώ συνδιογανωτές είναι επίσης οι Elles Tournent Dames Draaien και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων.

Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Ιερά Οδός 48 & Μ. Αλεξάνδρου 134-136 (μετρό Κεραμεικός)
τηλ.: 210 3612046

[Total: 0   Average: 0/5]