17-27/8 Οινοξένεια 2017 – Τοπία και Γεύσεις της Αιγιαλείας

Μια ξεχωριστή εκδήλωση μας ταξιδεύει για μία ακόμα χρονιά, στο δεύτερο μισό του Αυγούστου, σε διαδρομές γεύσης και πολιτισμού, όπου η αμπελοοινική παράδοση χιλιετιών και το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον συναντούν τη γαστρονομική ιδιαιτερότητα, τον πολιτισμό και τη φιλοξενία της περιοχής.

Από 17 ως 27 Αυγούστου 2017 η Αιγιάλεια υποδέχεται ντόπιους και επισκέπτες στις εκδηλώσεις «Οινοξένεια – Τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας», με τον τίτλο «Τα χρώματα της γεύσης» που διοργανώνονται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας.

Τα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ είναι ένας καινοτόμος θεσμός, μια πολυήμερη πολιτιστική και γαστρονομική διαδρομή στα τοπία και τις γεύσεις της Αιγιάλειας, με μια πλειάδα εκδηλώσεων υψηλής αισθητικής αξίας σε ιδιαίτερα σημεία και σε επισκέψιμα οινοποιεία, καθώς και γαστρονομικές εμπειρίες και γευστικά ταιριάσματα σε επιλεγμένα σημεία εστίασης.

Μουσικά ακούσματα, βραδιές γαστρονομίας, επιλεγμένες συναυλίες, έφιππες περιηγήσεις και παιχνίδια σε αμπελώνες, προβολές ταινιών, τοπικές γεύσεις και οίνοι ποιότητας, καλλιτεχνικά δρώμενα και ξεναγήσεις στα επισκέψιμα οινοποιεία της περιοχής, γευστικά ταιριάσματα σε επιλεγμένα σημεία εστίασης συνθέτουν ένα ποιοτικό πρόγραμμα για οινόφιλους και όχι μόνο.

Η Αιγιάλεια αποκαλύπτει διαδοχικά τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και αναδεικνύει την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της σαν μια αδιάσπαστη ενότητα. Από τα ορεινά τοπία της και το φυσικό μεγαλείο του χωριού έως τις παράλιες ομορφιές της, η Αιγιάλεια σε γιορτινούς ρυθμούς, αναδύοντας άρωμα πολιτισμού και ζεστής φιλοξενίας.

Αξιοποιώντας μια άυλη γεωγραφική και πολιτιστική κληρονομιά, φλερτάρουμε με την τοπική ανάπτυξη και ευφραίνουμε τις καρδιές μας με ένα ποτήρι κρασί..

Το ταξίδι ξεκινά την Πέμπτη 17 Αυγούστου με τη μεγάλη εκδήλωση έναρξης στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης», που θα περιλαμβάνει παρουσίαση των οίνων και των γεύσεων της Αιγιάλειας, γευστική δοκιμή με γυάλινο ποτήρι γευσιγνωσίας «Οινοξένεια» και μουσικό «Ταξίδι στα χρώματα της Μεσογείου» με τη Σαββίνα Γιαννάτου και τους Primavera en Salonico.

[Total: 0   Average: 0/5]