11/12-5/1 Βασίλης Αλεξάνδρου – Ljiljana Jaric – Ελευθερία Στόικου

Αρχική φωτογραφία: Ελευθερία Στόικου

 

Εγκαίνια Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, 19.00 – 22.00

Η Γκαλερί Λόλα Νικολάου, στη Θεσσαλονίκη, από 11 Νοεμβρίου 2018 έως και 5 Ιανουαρίου 2019, θα παρουσιάζει έργα των καλλιτεχνών Βασίλη Αλεξάνδρου, Ljiljana Jaric και Ελευθερίας Στόικου.

Βασίλης Αλεξάνδρου

Ο Βασίλης Αλεξάνδρου χρησιμοποιεί συνήθως για τις δράσεις του λογοπαίγνια με τα οποία αποφασίζει ευφάνταστα να τιτλοφορήσει τα περιβάλλοντα, τις εγκαταστάσεις ή μεμονωμένα του έργα. Γόνιμες και άγονες μηχανές μαζί, λειτουργούν ως εικαστικά συστήματα εν προόδω, σχολιάζοντας ευρηματικά την επιστημονική σκέψη, την παρέμβαση του τυχαίου, την αξιοποίηση εργαλείων ή απόβλητων υλικών και φυσικά τον βιωμένο χρόνο.

Οι σχεδιαστικές και ζωγραφικές χωροταξίες της Ljiljana Jaric παράγουν τόπους μετέωρους που παλεύουν εν ηρεμία να οργανώσουν μία λυρική εικαστική αφήγηση, η οποία φαίνεται να έχει αποφασίζει αμετάκλητα το οδοιπορικό της προς την κατεύθυνση μιας χαρούμενης ενηλικίωσης. Συναισθηματικά ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές αποχρώσεις ολοκληρώνουν ευαίσθητες σκηνογραφίες, καθώς το χρώμα, το σχήμα, η γραμμή και τα αντικείμενα που περιγράφονται συνδιαλέγονται ισότιμα μεταξύ τους.

Ljiljana Jaric

Η Ελευθερία Στόικου πλάθει τις χωρικές της εικόνες λειτουργώντας με αισθαντικότητα αισθητικής αντίληψης. Με πίστη στη γεωμετρημένη γεωγραφία των οριζόντων της, με την κυκλική κίνηση που εξασφαλίζει μέσω της επανάληψης τη διατήρηση του ομοίου και τη συνεχή επιστροφή, εξωτερικεύει με τη χειρονομία της τύπους γραφής, από τους πλέον αρχέγονους έως τους σημερινούς. Η εικαστική της πρόταση λειτουργεί στο πλαίσιο αναζήτησης αυθόρμητων καταγραφών, ώστε να σωθεί η ενδόμυχη ελευθερία, αλλά και σαν συνειδητοποίηση για την αδάμαστη απεραντοσύνη. (Κριτικά σχόλια από τη Θάλεια Στεφανίδου)

Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πε., Πα.: 12.00 – 20.00 / Τε., Σα.: 12.00 -15.00

ΓΚΑΛΕΡΙ ΛΟΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Τσιμισκή 52, Θεσσαλονίκη
τηλ.: 2310 240416
email: lolanikolaouartgallery@gmail.com
lolanikolaougallery.blogspot.gr

[Total: 0   Average: 0/5]