Το΄Ιδρυμα Γουλανδρή στην Αθήνα

Μετά μια περιπετειώδη προσπάθεια 27 ετών, το Νέο Ίδρυμα Γουλανδρή, αφιερωμένο στη σύγχρονη τέχνη, κοσμεί την οδό Ερατοσθένους στο Παγκράτι και θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό στις 2 Οκτωβρίου 2019.
Μια εξαιρετική συλλογή από έργα των: Πικάσο, Μονέ, Γκογκέν, Βαν Γκογκ, Ντεγκά, Σεζάν, Γκρέκο, Κλέε, Τζακομέτι, Φράνσις Μπέικον, Τζάκσον Πόλοκ, Καντίνσκι, Μπαλτίς, Σαγκάλ θα προσδώσουν, εφεξής, ποιότητα στην εικαστική αντίληψη των Αθηναίων.

Το Ίδρυμα, που μελλοντικά θα φιλοξενεί και περιοδικές εκθέσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, έχει συνολική επιφάνεια 7.250 τ.μ. και εκτείνεται σε 11 ορόφους είναι κάτι παραπάνω από εκθεσιακός χώρος. Λειτουργούν επίσης πωλητήριο και Café – Εστιατόριο, βιβλιοθήκη τέχνης, παιδικό εργαστήριο, καθώς κι ένα σύγχρονων προδιαγραφών αμφιθέατρο 190 θέσεων.

Εκτός από τις ξεναγήσεις στη συλλογή του Ιδρύματος, παρέχονται προβολές σύντομων ντοκιμαντέρ τέχνης αναφορικά με την ιστορία επιμέρους έργων της συλλογής. Τα ντοκιμαντέρ αποτελούν παραγωγή του ίδιου του Ιδρύματος και οι προβολές είναι διαθέσιμες χωρίς επιπλέον κόστος, με την αγορά εισιτηρίου εισόδου.

Παράλληλα, με την έναρξη του μουσείου εγκαινιάζεται και ο μηνιαίος προγραμματισμός των εκδηλώσεών του. Μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, συζητήσεις καθώς και εκπαιδευτικά εργαστήρια με μία σειρά πρωτότυπων εκδηλώσεων που εντάσσονται αρμονικά στον μουσειακό χώρο.

Ειδικότερα, κάθε Σαββατοκύριακο, τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα καλωσορίζουν παιδιά, εφήβους και ενήλικες, προσφέροντας τη δυνατότητα συμμετοχής σε δημιουργικά εργαστήρια. Πάντα με αφετηρία τις τέχνες και στόχο την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων.

Βασίλης & Ελίζα Γουλανδρή – Η ζωγραφική (κατά κύριο λόγο της École de Paris) αποτέλεσε το κατ’εξοχήν αντικείμενο των ενδιαφερόντων τους, συνδέοντάς τους με καλλιτεχνικούς κύκλους του μεταπολεμικού Παρισιού, ενώ παράλληλα, χρησιμοποιώντας το ανεπτυγμένο καλλιτεχνικό τους αισθητήριο, πρόβαλλαν νέους Έλληνες εικαστικούς, βοηθώντας τους να εξελίξουν την τέχνη τους και να διευρύνουν τους καλλιτεχνικούς τους ορίζοντες.

Το μουσείο της Αθήνας ολοκληρώθηκε 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Βασίλη και 19 χρόνια μετά τον θάνατο της Ελίζας Γουλανδρή, σηματοδοτώντας την αρχή ενός νέου κεφαλαίου για το Ίδρυμα Γουλανδρή, σκοπός του οποίου είναι, παράλληλα με το μουσείο της Άνδρου, να αναδείξει τη νέα αυτή εστία σε φορέα ανάπτυξης πρωτοποριακών πολιτιστικών δράσεων, αξιοποιώντας σύγχρονες μουσειακές εφαρμογές στον χώρο της νεότερης και σύγχρονης ελληνικής και διεθνούς τέχνης.

Ωράριο Λειτουργίας:
Τρίτη – Κυριακή: 10:00-18:00, Παρασκευή: 10:00-22:00, Δευτέρα: κλειστά

Εισιτήρια: 8€, 6€

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Ερατοσθένους 13,
τηλ.: 210 7252895
https://goulandris.gr/el/visit/be-athens

[Total: 0   Average: 0/5]