Τα ξερά φύλλα μετατρέπονται σε… μπαταρία

Κινέζοι επιστήμονες μελτούν τη δημιουργία φυτικής… μπαταρίας από την κάυση ξερών φύλλων, σύμφωνα με δημοσίευση στην επιθεώρηση «Journal of Renewable and Sustainable Energy».

Μια ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τη Χονγκφάνγκ Μα από το Πολυτεχνείο της Κιλού προτείνουν τη μετατροπή των ξερών φύλλων του φοίνικα σε οργανικούς πυκνωτές οι οποίοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση ενέργειας. Οι ερευνητές καθάρισαν τα ξερά φύλλα, τα έτριψαν σε λεπτή σκόνη και διέλυσαν αυτή τη σκόνη σε νερό το οποίο θερμάνθηκε επί 12 ώρες σε θερμοκρασία 220 βαθμών Κελσίου. Από αυτήν τη διαδικασία προέκυψαν μικροσφαιρίδια άνθρακα τα οποία θερμάνθηκαν μέσα σε ένα διάλυμα υδροξειδίου του καλίου στους 800 βαθμούς Κελσίου ώστε η επιφάνειά τους να διαβρωθεί αποκτώντας πόρους. Αν και μικροσκοπικοί, οι πόροι αυτοί αύξησαν θεαματικά την επιφάνεια των μικροπσφαιριδίων επιτρέποντάς τους να αποθηκεύουν περισσότερη ενέργεια.

Ωστόσο, ίσως το εγχείρημα να μην αποβεί τόσο εύκολο στην πράξη. Αλλοι επιστήμονες που δεν συμμετείχαν στη συγκεκριμένη μελέτη εκφράζουν αμφιβολίες εξαιτίας αυτής της ίδιας της πρώτης ύλης, η οποία έχει ασταθή χαρακτήρα και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εξίσου ασταθείς πυκνωτές.

[Total: 0   Average: 0/5]