Σαλάτα με ψητή μπριζόλα και Sauce καλαμποκιού

Ένα πιάτο που μπορεί να καταναλωθεί και ως “κυρίως” πιάτο, ελαφρύ και υγιεινό, συνδυάζοντας κρέας με διάφορα λαχανικά και μυρωδικά.

Υλικά (για 6 άτομα)

3 φλιτζάνια (560 γρ.) καλαμπόκι φρέσκο ή κατεψυγμένο (το κατεψυγμένο το ξεπαγώνουμε)

1/2 φλιτζάνι (125 ml) ζωμό λαχανικών (διαλύουμε μισό κύβο βιολογικό λαχανικών σε 125 ml ζεστό νερό ή χρησιμοποιούμε τον δικό μας, σπιτικό ζωμό, αν φτιάχνουμε)

2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1/4 φλιτζανάκι (10 γρ.) ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο

2 κουταλάκια του γλυκού ξερό θυμάρι

4 κουταλιές της σούπα ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά

380 γρ. μπριζόλα μοσχαρίσια από πλευρό

1 μικρό μαρούλι iceberg κομμένο σε κομμάτια με το χέρι

4 φλιτζάνια (750 γρ.) ντοματίνια κομμένα στη μέση

3/4 φλιτζάνι (90 γρ.) ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι

Αλάτι/φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα τηγανάκι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μαγειρεύουμε το καλαμπόκι ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 4-5 λεπτά. Το αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε στο multi το ζωμό, το χυμό λάιμ, την πιπεριά και 180 γρ. από το μαγειρεμένο καλαμπόκι.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κόλιανδρο, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι, ξαναχτυπάμε και αφήνουμε τη sauce στην άκρη.

Προθερμαίνουμε το γκριλ, και αλείφουμε ένα μικρό ταψάκι με λάδι. Αλείφουμε τη μπριζόλα με λίγο ελαιόλαδο και την ψήνουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, προσθέτοντας το θυμάρι. Αφού την βγάλουμε, την αφήνουμε να “σταθεί” για λίγο και κατόπιν την κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Σε μια σαλατιέρα αναμειγνύουαι το μαρούλι, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, το υπόλοιπο καλαμπόκι και το κρέας. Προσθέτουμε τη sauce καλαμποκιού και ανακατεύουμε απαλά.

[Total: 1   Average: 1/5]