Η ισπανική κουζίνα λατρεύει τα αμύγδαλα και τον τρόπο που δένουν τις σάλτσες.
Η σάλτσα ρομέσκο κατάγεται από την πόλη της Ταραγκόνα, στην Καταλονία, όπου κάθε χρόνο γίνεται και γιορτή για την ανάδειξη του καλύτερου παρασκευαστή αυτής της σάλτσας.
Στην αρχική της μορφή, η romesco, περιέχει και αποξηραμένες, γλυκές, κόκκινες πιπεριές.
Ταιριάζει με γαρίδες, αρνί και βραστά λαχανικά. Με τα μπαρμπούνια όμως προτείνεται πάντα χωρίς τις πιπεριές.
Υλικά
5 ψημένες και ξεφλουδισμένες πιπεριές φλωρίνης
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
30 γρ. αμυγδαλόψυχα
60 ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. μηλόξιδο
1 κοφτό κ.γ. αλάτι
Διαδικασία
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά στο multi. Πρώτα τα πιο στέρεα και μετά προσθέτουμε τα υγρά.
Θ.Γ.