Ριζότο με Ντομάτα και Μανιτάρια

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 4 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
  • 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 450 γρ. Φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Ενάμιση φλιτζάνι ρύζι Arborio
  • 3 φλιτζάνια βραστό νερό, ελαφρώς αλατισμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Μουσκεύετε τα μανιτάρια σε λίγο χλιαρό νερό (να τα σκεπάζει) για περίπου 20 λεπτά. Τα στραγγίζετε και τα κόβετε σε φέτες.

Σε μια κατσαρόλα μεσαία σοτάρετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Προσθέστε τα μανιτάρια, ανακατέψτε και προσθέστε και τις ντομάτες. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τη σάλτσα να βράσει για δέκα λεπτά.

Ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύεται απαλά. Μόλις απορροφήσει τα υγρά, προσθέτετε σιγά-σιγά το βραστό νερό ανακατεύοντας για 15-18 λεπτά. Συνεχίζεται μέχρι το ρύζι να γίνει μαλακό, χωρίς όμως να λασπώσει. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Συνοδεύετε το ριζότο με τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο.

[Total: 0   Average: 0/5]