Ριζότο με Μοτσαρέλα και Κρέμα γάλατος

Υλικά (για 4 άτομα)

2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

Ενάμιση φλιτζάνι ρύζι Arborio ή καρολίνα

Μισό φλιτζάνι ξηρό, λευκό κρασί

3 φλιτζάνια βραστό νερό, με διαλυμένο ένα κύβο κοτόπουλο βιολογικό

Μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά

250 γραμ. μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους

8 κουταλιές φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Ζεσταίνεται το βούτυρο σε πυρίμαχο σκεύος, με βαριά βάση. Σοτάρετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Ρίχνετε το ρύζι και το σοτάρετε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Ρίχνετε το κρασί και μόλις απορροφηθεί, προσθέτετε σιγά σιγά το ζωμό. Έπειτα από 10 λεπτά, βάζετε τη μισή ποσότητα της κρέμας γάλακτος, ανακατεύετε και κατόπιν ρίχνετε την υπόλοιπη.

Μετά από 2 λεπτά προσθέτετε τη μοτσαρέλα. Αφήνετε να βράσει, προσθέτοντας αν χρειαστεί, λίγο ακόμα ζωμό, μέχρι το ρύζι να γίνει μαλακό, χωρίς όμως να λασπώσει.

Αλατοπιπερώνετε και συνοδεύετε το ριζότο με τριμμένη παρμεζάνα.

*Για την απόλυτη επιτυχία αυτής της εξαιρετικής σε γεύση συνταγής, θα πρέπει η μοτσαρέλα να είναι όσο πιο φρέσκια γίνεται.

 

 

[Total: 1   Average: 3/5]