Ο Μαϊντανός βοηθά στον καθαρισμό του αίματος

Photo: Θεανώ Γαρμπή

Το φρέσκο μυρωδικό που χρησιμοποιούμε συχνότερα, είναι ο πλατύφυλλος μαϊντανός. Όπως και τα περισσότερα βότανα, προέρχεται από την περιοχή της μεσογείου. Ο πλατύφυλλος έχει εντονότερο άρωμα από τις σγουρές ποικιλίες, οι οποίες χρησιμοποιούνται περισσότερο ως γαρνιτούρα.

Θρεπτική αξία: Ορεκτικό, βοηθά την παραγωγή και τον καθαρισμό του αίματος (σε περιπτώσεις αναιμίας), εμπεριέχει πολύ βιταμίνη C, είναι διουρητικός και βοηθάει το σώμα μας να απαλλάσσεται από τα περιττά υγρά.

Είναι τονωτικό και περιέχει μια ιδιότητα που μπορεί να χαμηλώνει την πίεση. Επίσης, χορηγείται σαν αγωγή για τους πόνους περιόδου και την ρύθμισή της, για την ταχυπαλμία και για την υπέρταση. Τέλος, βοηθάει πολύ στους πόνους των εντέρων, στα αέρια των εντέρων (ή φούσκωμα) και καταπραΰνει τους κολικούς πόνους.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι χρήσης του μαϊντανού. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι το τσάι, το οποίο γίνεται με δυο κουταλάκια ξερό μαϊντανό ή ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Το αφήνουμε για μισή ώρα και το πίνουμε χλιαρό.

[Total: 0   Average: 0/5]