Οι ανθισμένες κερασιές στην Ιαπωνία

Αρχική φωτογραφία: AP

H ανθοφορία των κερασιών στην Ιαπωνία ή αλλιώς Sakura σηματοδοτεί το ξεκίνημα της άνοιξης και είναι ένας μοναδικός λόγος για να επισκεφτείτε αυτή την υπέροχη χώρα.

Συνήθως τα πρώτα ανθισμένα δέντρα παρατηρούνται στην Okinawa τον Ιανουάριο, μετά ανθίζουν στο νησί Kyūshū -κατά το τέλος Μαρτίου- και αργότερα, καθώς ο καιρός ζεσταίνει, ανθίζουν σε όλη τη χώρα, με τελευταίο, το Hokkaido, στις αρχές Μαίου. Η μετεωρολογική υπηρεσία, ήδη από το 1951, ενημερώνει τους πολίτες για την κίνηση του «μετώπου της ανθοφορίας» και οι εφημερίδες ανακοινώνουν την εξελικτική πορεία από το άνθισμα του πρώτου μπουμπουκιού ως την πλήρη ανθοφορία των δέντρων.

Yoshio Tomii/Getty Images

Το sakura matsuri, ή αλλιώς το φεστιβάλ ανθοφορίας των κερασιών που πραγματοποιείται κάθε Απρίλιο, αποτελεί λόγο για τους ιάπωνες και τους τουρίστες για να πλυμμυρίσουν τα πάρκα, να θαυμάσουν τα πανέμορφα ανθισμένα δέντρα και να κάνουν το παραδοσιακό έθιμο hanami, δηλαδή πικνίκ κάτω από τις κερασιές.

Η ενατένιση των ανθισμένων κερασιών ξεκίνησε τον 18ο αιώνα όταν οι αριστοκράτες έγραφαν ποίηση και τραγουδούσαν κάτω από τα ανθισμένα δέντρα.

Επίσης, το άνθισμα των κερασιών τον Απρίλιο συμπίπτει και με την αρχή της οικονομικής και ακαδημαικής χρονιάς στην Ιαπωνία. Πολλά σχολεία έχουν κερασιές στα προαύλια τους και οι γονείς συνηθίζουν να φωτογραφίζουν τα παιδιά τους κάτω από τα ανθισμένα δέντρα.

[Total: 1   Average: 1/5]