Νησί Ρανγκάλι – Μαλδίβες

Ithaa – Υποβρύχιο Εστιατόριο

Το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στο κόσμο, στήθηκε στο ξενοδοχείο “Hilton Resort & Spa” στο νησί Ρανγκάλι στις Μαλδίβες το 2005. Βρίσκεται εξ ολοκλήρου μέσα σε γυάλα. Ο επισκέπτης, διασχίζοντας τον ξύλινο διάδρομο, νιώθει να τον τυλίγει η λάμψη του ωκεάνιου γαλάζιου.
Ονομάζεται “Ithaa” και το όνομά του προέρχεται από την τοπική διάλεκτο dhivehi που σημαίνει “Μαργαριτάρι”. 32 σκαλοπάτια οδηγούν στον ονειρικό αυτό κόσμο, και η εικόνα του κυρίως θαλάμου γίνεται εντυπωσιακή, όταν το φως του ήλιου διαθλάται δημιουργώντας διάφορα φωτεινά παιχνιδίσματα μέσα στο νερό. Η εμφάνιση πολυάριθμων σαλαχιών κι άλλων εκπροσώπων του σιωπηλού κόσμου, αιχμαλωτίζει το βλέμμα.
Εκατοντάδες τόνοι θαλασσινού νερού πιέζουν την 45μ. κατασκευή από θολωτό ακρυλικό γυαλί, πάχους 125 χιλιοστών. Έπρεπε να υπολογιστούν, για έναν ολόκληρο χρόνο, με ακρίβεια τα θαλάσσια ρεύματα, η θερμοκρασία του νερού καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, η περιεκτικότητα των υδάτων της περιοχής σε αλάτι και πολλά άλλα.
Το κόστος της κατασκευής ξεπέρασε τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, ενώ ένα πολυτελές δείπνο στον βυθό του ωκεανού ξεπερνά τα 200 δολάρια.
[Total: 0   Average: 0/5]