Μουσείο Παιχνιδιών από το Μουσείο Μπενάκη

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, εγκαινιάζεται στο Π. Φάληρο,  το Moυσείο Μπενάκη Παιχνιδιών. Στον Πύργο αυτό, των παιχνιδιών, με πυρήνα τη συλλογή της Μαρίας Αργυριάδη, η οποία συγκαταλέγεται στις δέκα καλύτερες της Ευρώπης, παρουσιάζονται παιχνίδια, βιβλία, έντυπα, ρουχισμός και αντικείμενα της παιδικής ηλικίας από την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και την Αμερική.

Το Μουσείο των Παιχνιδιών

Η ελληνική συλλογή περιλαμβάνει βρεφικά και παιδικά παιχνίδια και άλλα αντικείμενα από τους αρχαίους έως τους νεότερους χρόνους: χειροποίητα παραδοσιακά παιχνίδια, πανηγυριώτικα και εμπορικά παιχνίδια του 20ού αι., επιτραπέζια παιχνίδια, καθώς και ομαδικά παιχνίδια δρόμου και παιδικά έθιμα. Ξεχωρίζουν τα παιχνίδια που έφτιαξαν μέλη των ΚΑΠΗ, αναβιώσεις αυτών που έπαιζαν ως παιδιά.

Η ευρωπαϊκή συλλογή αποτελείται από αστικά και λαϊκά παιχνίδια από το 18ο έως τον 20ό αι., κυρίως από την Αγγλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, καθώς και από ευρωπαϊκές κούκλες με φορεσιές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Το Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών στεγάζεται σε εκλεκτικιστικό κτήριο της περιόδου 1897–1900. Είναι δωρεά της Βέρας Κουλούρα σύμφωνα με την επιθυμία του συζύγου της, Υδραίου ευεργέτη και πλοίαρχου Αθανάσιου Κουλούρα. Η αρχιτεκτονική του μορφολογία συνδυάζει νεογοτθικά, μπαρόκ και Art Nouveau στοιχεία.

Το Μουσείο, εκτός της ημέρας των εγκαινίων, θα είναι επισκέψιμο από τις 26 Οκτωβρίου 2017.

Ημέρες & Ώρες Επισκέψεων:
Πέμπτη έως Κυριακή:10:00 – 18:00

Μουσείο Παιχνιδιών
Λεωφ. Ποσειδώνος 14 & Τρίτωνος 1, Παλαιό Φάληρο

[Total: 0    Average: 0/5]