Μάγκι Ο’ Φάρελ – Άμνετ

Η Ο’ Φάρελ αποφάσισε να ασχοληθεί επισταμένα με την αναζήτηση πληροφοριών γύρω από ένα γεγονός που έχει μείνει σχετικά στη σκιά, ωστόσο αποδείχθηκε καθοριστικό στη ζωή του Σαίξπηρ και τη δημιουργία των έργων του.

“Ένα αγόρι, που το πέρασμά του από τη ζωή χάθηκε στη λησμονιά, αλλά το όνομά του έμεινε στην Ιστορία ως ο τίτλος ενός από τα διασημότερα θεατρικά έργα όλων των εποχών, ζωντανεύει από την πένα μιας σπουδαίας συγγραφέως στην καλύτερή της στιγμή.
Αυτή είναι η τρυφερή και αβάσταχτα συγκινητική ιστορία του Άμνετ, που, μια καλοκαιριάτικη μέρα του 1596, στο Στράτφορντ, αναζητά απεγνωσμένα βοήθεια για να σώσει τη δίδυμη αδερφή του, η οποία πέφτει στο κρεβάτι με πυρετό. Κανένας δεν είναι στο σπίτι. Η μάνα τους, η Άγκνες, είναι στον μαγισσόκηπό της, όπου καλλιεργεί βοτάνια, ενώ ο πατέρας τους λείπει στο Λονδίνο για δουλειά. Οι δυο γονείς δεν ξέρουν πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας ένα από τα παιδιά τους δε θα είναι πλέον στη ζωή.
Εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα, το βραβευμένο μυθιστόρημα της Μάγκι Ο’Φάρελ αφορά τον δεσμό μεταξύ των διδύμων, έναν γάμο που φτάνει στο χείλος της καταστροφής από το βαρύ πένθος, ενώ, παράλληλα, αφηγείται την ιστορία ενός γερακιού και της κυράς του· των ψύλλων που μπαίνουν σε ένα πλοίο στην Αλεξάνδρεια, και του γιου ενός γαντοποιού, που αψηφά τις συμβάσεις προκειμένου να διεκδικήσει τη γυναίκα που αγαπά.” (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Ξενόγλωσσος Τίτλος: Hammet

Συγγραφέας: Μάγκι Ο’ Φάρελ

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Ημερομηνία έκδοσης: Φεβρουάριος 2021

Μετάφραση: Αύγουστος Κορτώ

Επιμέλεια: Γιώργος Τσίρης

Σελίδες: 392

[Total: 0   Average: 0/5]