Λεμόνι: Ενα γευστικό πολυ-φάρμακο της φύσης

Φωτογραφία: Θεανώ Γαρμπή

Η πατρίδα του βρίσκεται στα δάση της Κίνας και των Ινδομαλαισιακών νησιών. Το λεμόνι είναι ένα θαυματουργό προϊόν που καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα 12 τύπων καρκίνων, συμπεριλαμβανόμενων, του εντέρου κόλον, του στήθους, του προστάτη, των πνευμόνων και του πάγκρεας. Είναι 10.000 φορές ισχυρότερο από τη χημειοθεραπεία. Είναι απόλυτα χρήσιμο να πίνουμε χυμό λεμόνι για την πρόληψη της ασθένειας του καρκίνου, λόγω των ισχυρών αντικαρκινογόνων αποτελεσμάτων.

Επιπλέον θεωρείτε αντιμικροβιακός παράγοντας κατά των μολύνσεων, των βακτηριδίων και όγκων, ικανό στην καταπολέμηση των εσωτερικών παρασίτων και ρυθμιστή της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Είναι αντικαταθλιπτικό και καταπολεμά το άγχος και τις νευρικές διαταραχές. Είναι πολύτιμο ρόφημα σε πυρετούς, για αρθριτικά και ρευματισμούς. Ιδανικό για τον πονόλαιμο, τη δυσπεψία, την έμμηνο ρήση και τη θρόμβωση, ενώ προσφέρει σε μεγάλο βαθμό τη βιταμίνη C.

Στη μαγειρική, κάνει πιο ελαφριά τα τηγανιτά, τα παναρισμένα φαγητά και το ψητό κρέας.

Τα λουλούδια, τα φύλλα, ή φλούδα, ο χυμός, οι σπόροι, όλα τα μέρη του είναι ωφέλημα.

Ο χυμός του λεμονιού είναι ίσως το καλύτερο αντισκορβουτικό. Τα αγγλικά πλοία υποχρεούνται να μεταφέρουν αρκετά λεμόνια για κάθε ναύτη ο οποίος πρέπει να παίρνει 30 γραμμάρια καθημερινά εάν βρίσκεται στη θάλασσα για 10 μέρες.

[Total: 0   Average: 0/5]