Κρητική Παραδοσιακή Κουζίνα

Συγγραφείς: Μαρία & Νίκος Ψιλάκης

Εκδόσεις: ΚΑΡΜΑΝΩΡ
Ημερομ. Έκδοσης: Δεκέμβριος 2009
Σελίδες 378

Η κρητική διατροφή προκαλεί σήμερα το ενδιαφέρον της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας λόγω των ερευνών που απέδειξαν ότι στην Κρήτη των προηγούμενων δεκαετιών ήταν εξαιρετικά σπάνια τα καρδιαγγειακά νοσήματα και οι νεοπλασίες. Η μελέτη των αρχαιολογικών και των ιστορικών δεδομένων αποδεικνύει ότι οι διατροφικές συνήθειες των Κρητών του 20ού αιώνα ελαχίστως διαφέρουν από τις συνήθειες των ανθρώπων που έζησαν στο νησί σε παλαιότερες εποχές, ακόμη και κατά την αρχαιότητα. οι συγγραφείς αυτού του βιβλίου μελέτησαν την ιστορική εξέλιξη της διατροφής των Κρητών, μελέτησαν τις συνήθειες των ανθρώπων, τις καθημερινές και τις εορταστικές τροφές. Παράλληλα, κατάφεραν να συγκεντρώσουν από όλες τις περιοχές της Κρήτης ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών και συνταγών που δείχνουν τον χαρακτήρα της κουζίνας του νησιού και τεκμηριώνουν την ταυτότητα της Κρητικής Διατροφής. Μέσα από 520 συνταγές, τόσο της αγροτικής κοινωνίας, όσο και των αστικών οικογενειών της Κρήτης, το βιβλίο αποκαλύπτει τα μικρά μυστικά της ιδιαιτερότητας εκείνου που αποκαλείται σήμερα κρητικό διατροφικό θαύμα.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε σε πρώτη έκδοση το 1995 και επανεκδόθηκε πολλές φορές. Τώρα κυκλοφορεί σε μια πιο σύγχρονη, επαυξημένη και ανανεωμένη έκδοση.

(ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

[Total: 0    Average: 0/5]