Κρέμα με γάλα αμυγδάλου και σαφράν

Υλικά:
500ml γάλα αμυγδάλου
3 κρόκους αυγών
100 γρ. ζάχαρη καστανή
40 γρ. κορν φλάουρ
6 στημόνες κρόκου κοζάνης
50ml Amaretto

Εκτέλεση: Βάλτε σε ένα μπoλ τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατέψτε με σύρμα για να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε σε μια κατσαρόλα το γάλα αμυγδάλου και το σαφράν σε μέτρια φωτιά και αφήστε να ζεσταθεί.

Πάρτε λίγο από το ζεστό γάλα και ρίξτε το μέσα στο μπολ με τους κρόκους αυγών, ανακατέψτε και έπειτα μεταφέρετε όλο το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε με σύρμα και αφήστε να βράσει για 1΄-2΄. Κατεβάστε από τη φωτιά και ρίξτε μέσα το Amaretto. Ανακατέψτε. Αφήστε 10 λεπτά να κρυώσει, σκεπάστε με μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 3 ώρες.

Όταν πρόκειται να σερβίρετε, βγάλτε την κρέμα από το ψυγείο, ανακατέψτε τη λίγο με το σύρμα και μοιράστε τη σε μπολ ή ποτήρια της αρεσκείας σας.

 

[Total: 1   Average: 2/5]