Κρέμα Αμυγδάλου με σος λεμόνι (Μπιανκομαντζάρε)

Υλικά (Για 4 άτομα)

2 λεμόνια

75 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα (αμυγδαλόψιχα)

70 γρ. Ζάχαρη

45 γρ. Κορν φλάουρ

– Για τη σος λεμόνι

3 λεμόνια

120 γρ. Ζάχαρη σε κύβους

3 αυγά

70 γρ. βούτυρο

– Για το γαρνίρισμα

κανέλα

λωρίδες από πορτοκαλόφλουδα

Διαδικασία

Ξεφλουδίζουμε τα 2 λεμόνια και ζεματάμε τις φλούδες για 2 λεπτά σε 500 ml νερό, σουρώνουμε και φυλάμε το νερό.

Βάζουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα (σαν αλεύρι) πάνω σε τούλι, το δένουμε και το βουτάμε στο νερό όπου είχαμε ζεματίσει τις λεμονόφλουδες. Στύβουμε καλά το τούλι και σουρώνουμε το γαλακτώδες νερό.

Ρίχνουμε στο υγρό τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα.

Ξεπλένουμε τις φορμίτσες με κρύο νερό και μεταφέρουμε την κρέμα (η οποία είναι παχύρρευστη πλέον) στις φόρμες και τις βάζουμε για 6 ώρες στο ψυγείο να κρυώσουν.

– Σος λεμόνι

Πλένουμε τα λεμόνια και ξύνουμε τη φλούδα με τους κύβους της ζάχαρης. Τα στύβουμε και παίρνουμε το χυμό.

Ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί τα αυγά, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το χυμό λεμόνι, ανακατεύοντας με σύρμα. Αδειάζουμε τη φόρμα σε πιάτο και χύνουμε γύρω της σος και γαρνίρουμε.

[Total: 1   Average: 5/5]