Κουζίνα της Λουιζιάνας

Ονομάζεται και κουζίνα Καζούν και περιλαμβάνει τις περιοχές της νότιας Λουιζιάνας ((ΗΠΑ).

Στη δεκαετία του 1750 η περιοχή αυτή, αποτελούσε καταφύγιο των Γάλλων Ουγενότων που είχαν εκδιωχθεί από τους Άγγλους από την Αρκαδία στη Νόβα Σκοτία, του Καναδά.

Frame 3
Η παράδοση των σάντουιτς στη Λουιζιάνα άρχισε πριν από πολλά χρόνια, την εποχή της βιομηχανικής επανάστασης, όταν όλοι ήθελαν ένα γρήγορο γεύμα. (Σάντουιτς με τηγανιτές γαρίδες)

Η κουζίνα αυτή έχει τη βάση της στην κουζίνα της αγροτικής Γαλλίας, αλλά το διαφορετικό στιλ της προέρχεται από ένα συνδυασμό της κουζίνας των Αμερικανών ιθαγενών και των Αφρικανών σκλάβων. Μπάμιες, σουσάμι, πεπόνια, και μπαχαρικά είναι τα κυριότερα συστατικά της.

Η κουζίνα αυτή αποτελείται από απλά γεύματα και χρησιμοποιεί φρέσκα αγροτικά προϊόντα, όπως κρεμμύδια, πιπεριές, καυτερές και γλυκές, μπάμιες, σέλινο, κοτόπουλο και χοιρινό, μπέικον και ζαμπόν (οι χοίροι εκτρέφονται εκτενέστερα σε σχέση με τις αγελάδες και τα πρόβατα), καθώς και από θαλασσινά (καβούρια κ.λπ.) που αφθονούσαν στους κόλπους και τα νερά της.

Πολλά πιάτα βασίζονται στο ρύζι ή στα όσπρια. Η σπεσιαλιτέ της κουζίνας αυτής, περιλαμβάνουν πικάντικες τζαμπαλάγια, που είναι αρωματικό ρύζι, χοιρινό, λουκάνικα, ζαμπόν και θαλασσινά, καθώς και θαλασσινά που σερβίρονται με πικάντικες σάλτσες και με ρύζι.

[Total: 2   Average: 2/5]