Κιότο – Ιαπωνία

Tο Κιότο έχει έντονο το στοιχείο της παράδοσης, ακόμα και αν ξεφυτρώνουν σιγά σιγά τα μοντέρνα κτίρια. Το ειδυλλιακό τοπίο που περιβάλλει την πόλη, της δίνει τον τίτλο της πιο όμορφης της χώρας.

Κάποτε ήταν η πρωτεύουσα της χώρας και ο αυτοκρατορικός της χαρακτήρας ήταν έντονος.

Η περιοχή του Κιότο κατοικήθηκε κατά τον 7ο αιώνα. Κατά τη διάρκεια του 8ου αιώνα, και ενώ το βουδιστικό ιερατείο αναμιγνυόταν στις υποθέσεις της Αυτοκρατορικής κυβέρνησης, ο Αυτοκράτορας επέλεξε την μετάθεση της πρωτεύουσας σε μία περιοχή χωρίς Βουδιστική επιρροή.

Ναός Sasjusangendo

Η νέα πόλη με το όνομα Heiankyō έγινε η έδρα της Ιαπωνικής αυτοκρατορικής αυλής το 794. Αργότερα η πόλη μετονομάστηκε σε Κιότο, που σημαίνει “πρωτεύουσα πόλης” και παρέμεινε πρωτεύουσα της Ιαπωνίας μέχρι το 1868.

Στο τέλος του Β’ Παγκόσμιου πολέμου, το Κιότο εξετάστηκε ως πιθανός στόχος της ατομικής βόμβας των ΗΠΑ, αλλά τελικά η πόλη αφαιρέθηκε από τον κατάλογο των στόχων.

Nijo-jo Castle

Είναι η μοναδική μεγάλη πόλη της Ιαπωνίας με πληθώρα προπολεμικών κτιρίων, αν και δείγματα μοντέρνας αρχιτεκτονικής έχουν αρχίσει να αλλοιώνουν την ταυτότητα της παραδοσιακής πόλης.

Το 1997, στο Κιότο συγκλήθηκε η συνέλευση του Κιότο που κατέληξε στην έκδοση του Πρωτόκολου του Κιότο για την εκπομπή αερίων που συμβάλλουν στο φαινόμενου του θερμοκηπίου. Κατά καιρούς γίνεται εκεί το παγκόσμιο συνέδριο για τον έλεγχο εφαρμογής του πρωτοκόλλου και για ανταλλαγή απόψεων πάνω στην κατάσταση του παγκόσμιου κλίματος.

Οι γκέισες, το κιμονό και οι σαμουράι, οι παλαιστές σούμο δεν ανήκουν στο παρελθόν.

Ναός Sanjusangendo

Οι ναοί, τα πάρκα, τα βουνά γύρω γύρω μοιάζουν βγαλμένα από ταινία. Εντυπωσιάζει ο ναός Sanjusangendo, με τα 1.001 αγάλματα και το κάστρο Nijo, με την περίτεχνη διακόσμηση.

 

[Total: 1   Average: 5/5]