Η τέχνη της πίτας – Σούλα Γηραλέα

Χρονολογία έκδοσης: 2010

Σελίδες: 158

Εκδότης: Πατάκη

Το βιβλίο “Η τέχνη της πίτας” περιέχει συνταγές, που βασίζονται στις παραδοσιακές πίτες της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και συνταγές με πολυφύλλο, μια καινοτομία, τότε, στο φύλλο της πίτας. Επίσης, δίνει πληροφορίες για το αλεύρι της πίτας, ενώ, παράλληλα προβάλλει την ιστορία και τις παραδόσεις της Δυτικής Μακεδονίας.

Η αγάπη και το μεράκι της συγγραφέας του βιβλίου, Σούλα Σταμοπούλου Γηραλέα, για τα παραδοσιακά και τα χειροποίητα την οδήγησαν στη συγγραφή αυτού του βιβλίου, που αριθμεί 70 αναλυτικές συνταγές για επιλεγμένες πίτες. Τεχνικές για κάθε είδος φύλλου, το σωστό αλεύρι, τις ποσότητες, μαζί με κάθε είδους γέμιση, από κρέας ή κοτόπουλο μέχρι πατάτες, τυριά, χόρτα και μυρωδικά. Θα βρείτε επίσης πίτες “ανοιχτές”, με ή χωρίς φύλλο, κιχιά και στριφτές.

Το βιβλίο τιμήθηκε με διάκριση (2ο βραβείο) στο διαγωνισμό Gourmet 2007-2008 της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία”, ως βιβλίο γαστρονομίας Έλληνα συγγραφέα. H συγγραφέας πήρε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το βιομηχανικό προϊόν, που γίνεται με τη συνταγή του πολυφύλλου.

[Total: 0   Average: 0/5]