Η πληθωρική Sagrada Familia – Βαρκελώνη

Αρχική φωτογραφία: Patrice Audet /Pixabay

Στην καρδιά της Βαρκελώνης, η εκκλησία Sagrada Familia (Αγία Οικογένεια) αποτελεί ένα παγκόσμιο σύμβολο και μια διαρκή αρχιτεκτονική αποτύπωση των τάσεων που επικρατούν τα τελευταία 136 χρόνια. Η Sagrada Familia, χτίζεται ακόμα, αποτελεί όμως, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Η ανέγερση της ξεκίνησε στις 19 Μαρτίου 1882 από τον επισκοπικό αρχιτέκτονα, Francisco de Paula del Villar. Ενα χρόνο αργότερα το1883, ανατέθηκε στον Antonio Gaudí να συνεχίσει, το οποίο και έγινε μέχρι και το θάνατό του, το 1926. Από τότε, αναλαμβάνουν διαφορετικοί αρχιτέκτονες, συνεχίζοντας την αρχική ιδέα, ωστόσο η μεγαλοπρεπής αυτή εκκλησία που αποτελεί μόνιμο πόλο έλξη των επισκεπτών της Βαρκελώνης, είναι άμεσα συνδεμένη με το όνομα του Gaudí.

Το Νοέμβριο του 2010 εγκαινιάστηκε και καθαγιάστηκε από τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και έγινε Βασιλική. Μια αναμενόμενη ημερομηνία ολοκλήρωσής της είναι το 2026, 100 χρόνια μετά το θάνατο του Antonio Gaudí. Μπορεί να την επισκεφτεί κάποιος καθημερινά από τις 9 το πρωί, με είσοδο 15 ευρώ.

Εσωτερικό της εκκλησίας Φωτογραφία: moinefou/Pixabay

La Sagrada Familia
Carrer Mallorca, 401
08013 Barcelona, España.

[Total: 0   Average: 0/5]