Η μεγαλύτερη “φάρμα” αιολικής ενέργειας

Η μεγαλύτερη φάρμα με γιγαντιαίους αετούς, ικανή να ηλεκτροδοτήσει περί τα 5.000 σπίτια, ετοιμάζει η Βρετανία ως το 2020. Το εγχείρημα θα αποτελείται από 20 χαρταετούς, οι οποίοι θα πετούν σε ζευγάρια κάνοντας κύκλους σε ταχύτητα 160 χλμ. την ώρα και ύψος που θα αγγίζει τα 300 μέτρα.

Το μυστικό κρύβεται στην κυκλική τους κίνηση και στο σκοινί που θα τους δένει με μια γεννήτρια στο έδαφος. Οι αετοί θα αποδεσμεύονται και θα πετούν εναλλάξ για τη διασφάλιση μιας διαρκούς κίνησης που θα τροφοδοτεί τη γεννήτρια.

Οι ειδικοί της εταιρείας Kite Power Systems (KPS) θεωρούν ότι μια τέτοια κατασκευή θα μπορούσε να δημιουργηθεί ιδανικά στη Σκωτία εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνεόυν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Περισσότερες πληροφορίες γύρω από το σημείο κατασκευής της ενεργειακής φάρμας αναμένεται να ανακοινωθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Η KPS έχει την στήριξη της Shell και έχει επιτυχώς δοκιμάσει το σύστημα σε κλίμακα 40kw, ενώ ετοιμάζει δοκιμή σε μια εκδοχή 500kw το καλοκαίρι στη Νοτιοδυτική Σκωτία. Στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργεία μιας φάρμας με συστήματα ισχύος 10.500kw, τα οποία θα βρίσκονται σε απόσταση 600 μέτρων μεταξύ τους.

[Total: 0   Average: 0/5]