Ελαφριά κρέμα ροδάκινο

Γίνεται με ασπράδια αντί για κρόκους, γι’ αυτό είναι κρέμα χαμηλή σε λιπαρά και χοληστερίνη, αλλά πλούσια σε ασβέστιο. Δροσερή, με ελαφριά γεύση.

Υλικά (για 6 μερίδες)

  • 450 γρ. γάλα φρέσκο με 2% λιπαρά
  • 300 γρ. ροδάκινα (ώριμα), καθαρισμένα και πολτοποιημένα στο μούλτι (ζυγίζουμε τον πολτό)
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. ζάχαρη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τα πολτοποιημένα ροδάκινα και την τοποθετούμε στη φωτιά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με το κορν φλάουρ και τα ασπράδια των αυγών. Όταν το γάλα αρχίσει να βράζει, αδειάζουμε το 1/3 μέσα στο μείγμα των ασπραδιών, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα στο βρασμένο γάλα, ενώ είναι ακόμη στη φωτιά. Ανακατεύουμε γρήγορα έως ότου η κρέμα δέσει.

Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά, την αδειάζουμε σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη, που να εφάπτεται πάνω στην κρέμα, ώστε να μη σχηματιστεί κρούστα. Αφήνουμε να γίνει χλιαρή και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Όταν κρυώσει, τη χτυπάμε με σύρμα ή στο μίξερ έτσι ώστε να αποκτήσει λεία υφή. Μοιράζουμε σε 6 ατομικά μπολ.

Πηγή: Στέλιος Παρλιάρος

[Total: 0   Average: 0/5]