Ειδυλλιακή Αλωνίσταινα

Παραμονή πρωτοχρονιάς και εμείς ονειρευόμαστε χιονισμένα τοπία και απέριττες γωνιές, όπως αυτή της Αλωνίσταινας, στην Αρκαδία. Αυτό το γραφικό χωριό του Μαινάλου, από τα πιο ωραία κατά την προσωπική μας άποψη, γοητεύει με την αμακιγιάριστη ομορφιά του, την γαλήνια ατμόσφαιρά του και τη μυρωδιά του ξύλου που καίει στο τζάκι.

alonistena1

Η Αλωνίσταινα, πνιγμένη κυριολεκτικά στο πράσινο, είναι σκαρφαλωμένη σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, με τα παραδοσιακά πέτρινα σπιτάκια με τις τοξωτές καμάρες να της έχουν χαρίσει το χαρακτηρισμό του διατηρητέου οικισμού.

Ένα μικρό ποταμάκι διασχίζει το χωριό, ελισσόμενο ανάμεσα στα πέτρινα σπίτια του και τα γραφικά δρομάκια του και ένα τεράστιο ελατοδάσος το περικυκλώνει, συμπληρώνοντας ιδανικά το πανέμορφο σκηνικό.

Ανάμεσα στα αξιοθέατα του χωριού, ξεχωρίζουν το σπίτι της Ζαμπίας Κολοκοτρώνη, μητέρας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στην κεντρική πλατεία του χωριού, η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, κτισμένη το 1742 και ο παλιός νερόμυλος, η θέα του οποίου μας μεταφέρει σε άλλες εποχές.

 

 

[Total: 1   Average: 5/5]