Δροσερή σαλάτα με παντζάρια

Μια απλή, δροσερή και υγιεινή επιλογή σαλάτας, που θα τονώσει τον οργανισμό μας και θα “φρεσκάρει” τον ουρανίσκο μας, συνοδεύοντας ψάρι ή κρέας ψητό.

Τα παντζάρια είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, νάτριο και βιταμίνη C. Περιέχουν το ισχυρό αντιοξειδωτικό που τους δίνει το βαθύ κόκκινο χρώμα. Επίσης, περιέχουν φολικό οξύ που βρίσκεται στις φυτικές του ίνες. Θωρακίζουν τον οργανισμό απέναντι σε αρκετές ασθένειες και είναι ιδανικά για άτομα με αναιμία.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 6 βολβούς από τα παντζάρια και μερικά φύλλα πράσινα
  • 180 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι ελαφρύ
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 3 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μηλόξιδο
  • 3 καρύδια τριμμένα
  • Λίγο ξερό Εστραγκόν

Εκτέλεση

Βράζουμε τους βολβούς με τα φύλλα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Κόβουμε τους βολβούς σε κύβους και τους τοποθετούμε σε ένα πιάτο προσθέτοντας και τα φύλλα λεπτοκομμένα. Ραντίζουμε με τη μια κουταλιά ελαιόλαδο και το ένα κουταλάκι ξύδι και ανακατεύουμε απαλά.

Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το γιαούρτι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το υπόλοιπο ξίδι και το τριμμένο καρύδι. Προσθέτουμε το μείγμα στη σαλάτα και πασπαλίζουμε με λίγο ξερό εστραγκόν.

[Total: 0   Average: 0/5]