Διατροφικά Νέα

Ελαιόλαδο κατά του Αλτσχάιμερ

Άλλη μια ευεργετική ιδιότητα του ελαιόλαδου ανακάλυψε η επιστημονική κοινότητα. Πρόσφατη μελέτη Αμερικανών ερευνητών, έδειξε ότι η κατανάλωση έξτρα παρθένου ελαιόλαδου αποτρέπει την εμφάνιση Αλτσχάιμερ.

Η μελέτη βασίστηκε σε πειράματα που πραγματοποιήθηκαν σε δυο ομάδες ποντικιών, των οποίων η διατροφή περιείχε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από την Απουλία της Ιταλίας.

Η μελέτη συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η κατανάλωση έξτρα παρθένου ελαιόλαδου μπορεί να λειτουργεί θεραπευτικά σε ήδη πάσχοντες με άλλες νόσους, ανακόπτοντας την εξέλιξή της.

Πατάτα Διαίτης από τη Νέα Ζηλανδία

Τεράστια επιτυχία γνωρίζει η πατάτα με την επωνυμία “Lotato”, που κυκλοφορεί εδώ και λίγες βδομάδες στη Νέα Ζηλανδία. Ο λόγος; Οι συγκεκριμένες πατάτες έχουν κατά 40% λιγότερη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, που είναι και ο λόγος, ο οποίος πρέπει να τις αποφεύγουν όσοι προσπαθούν να χάσουν κιλά.

Η συγκεκριμένη ποικιλία προέρχεται από μια διασταύρωση δύο υφιστάμενων ποικιλιών και η διαδικασία έγινε στην Ολλανδία. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας που αναπτύσσει την εν λόγω ποικιλία, το γεγονός ότι περιέχει λίγους υδατάνθρακες προέκυψε εντελώς τυχαία.

Οι πατάτες διατίθενται μόνο στη Νέα Ζηλανδία, όμως η εταιρεία παραγωγής, η T&G Global, έχει λάβει αίτημα για αγορές από την Ευρώπη κι την Ουρουγουάη.

Τζάκφρουτ αντί κρέατος

Είναι φρούτο, αλλά η γεύση του μοιάζει με εκείνη του κρέατος. Έχει πολλές ίνες και καθόλου ζάχαρη. Ο λόγος για το Τζάκφρουτ, η αλλιώς αρτόκαρπος ο ετερόφυλος, όπως είναι η επιστημονική του ονομασία. Θεωρείται το επόμενο μεγάλο φυτικό υποκατάστατο του κρέατος μετά τη σόγια.

Τζάκφρουτ

Ευδοκιμεί κυρίως στη Νότια και τη Νοτιοανατολική Ασία, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, σίδηρο, ποτάσιο και ασβέστιο που μπορεί να καταναλωθεί ωμό ή μαγειρεμένο.

Φρούτα σε αυτόματους πωλητές

Στην Ισπανία, εκεί όπου δημιουργήθηκε η συσκευασία Fru & Tube, τοποθετούνται σε αυτήν διάφορα είδη φρούτων όπως σταφύλια, φράουλες, βερίκοκα, αλλά και τοματίνια. Η συσκευασία αυτή είναι πολύ εύκολο να τοποθετηθεί σε αυτόματους πωλητές. Ήδη υπάρχουν τέτοιοι σε πρατήρια καυσίμων στη Γαλλία, καθώς και σε τρεις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Ιταλία. Επιπλέον, στο Βέλγιο αναμένεται τα επόμενα 2 χρόνια να τοποθετηθούν περί τους 1500 αυτόματους πωλητές με κυλινδρικές συσκευασίες φρούτων.

Οι αυτόματοι πωλητές περιέχουν 150 συσκευασίες και θα εξοπλιστούν με σύστημα τηλεμετρίας, έτσι ώστε από μακριά να είναι εφικτός ο έλεγχος των μηχανημάτων σχετικά με τον αριθμό των συσκευασιών που έχουν απομείνει, την κατάσταση των φρούτων, αλλά και τις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Το γάλα “Μοριάς” σηκώνει το ανάστημά του

Τολμά να ανταγωνιστεί τους μεγάλους παίχτες της γαλακτοβιομηχανίας, ο λόγος για τον αγελαδοτρόφο Γιάννη Αντωνάκο από την Αργολίδα.

Αψηφώντας την κρίση κάνει πράξη το όνειρό του για αυτονομία της παραγωγής του από τις μεγάλες βιομηχανίες γάλακτος, χωρίς μεσάζοντες, και κυκλοφορεί το “Γάλα Του Μοριά”. Πρόκειται για ένα προϊόν εξαιρετικής ποιότητας..

Πηγή: Agricola

[Total: 0   Average: 0/5]