Διαδραστική περιήγηση στην Ακρόπολη του 5ου αιώνα π.χ.

Στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος” από τις 24 Μαρτίου 2018, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια διαδραστική βόλτα στον Ιερό Βράχο όπως ήταν την εποχή του Περικλή.

Με τη χρήση νέων τεχνολογιών, ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τα πιο περίπλοκα, από αρχιτεκτονικής άποψης, κτήρια της Ακρόπολης, όπως τον Παρθενώνα, το Ερεχθείο, τον Ναό της Απτέρου Νίκης, τα Προπύλαια, αλλά και τα αγάλματα που τα διακοσμούσαν σε 3D και στα φυσικά τους χρώματα, όπως ήταν την εποχή που δημιουργήθηκαν.

Παράλληλα, παρουσιάζονται ναοί και αγάλματα τα οποία δεν διασώζονται μέχρι σήμερα όπως το Αρρηφόριον, το Ιερό του Διός Πολιέως, το Ιερό της Αρτέμιδος Βραυρωνίας, η Χαλκοθήκη, ο γλυπτός διάκοσμος του Παρθενώνα με το χρυσελεφάντινο άγαλμα της θεάς Αθηνάς κ.ά.

Το έργο δημιουργήθηκε από ομάδες ειδικών, ζωγράφων, 3D modelers, προγραμματιστών και αρχαιολόγων, οι οποίοι ανέπτυξαν τα τρισδιάστατα μοντέλα κάθε κτηρίου.
Στη συνέχεια, οι επιστήμονες του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσάρμοσαν την προβολή για τις ανάγκες της “Ελληνικού Κόσμου” και με τη βοήθεια του καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας Πάνου Βαλαβάνη, προσφέρουν στους επισκέπτες μία ακόμα συγκλονιστική εμπειρία, χάρη στη συναρπαστική ξενάγηση που γίνεται “ζωντανά” από τους Μουσειοπαιδαγωγούς του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Ημέρες και ώρες προβολής: www.hellenic-cosmos.gr & www.tholos254.gr – Διάρκεια: 45’

Εισιτήρια: 10 ευρώ, 8 ευρώ

Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”,
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τηλ. 212 254 0000

[Total: 0   Average: 0/5]