Γκέλυ Τουλή: 2ΑΒ63-Νέοι Άνθρωποι

Συγγραφέας: Γκέλυ Τουλή
Εκδόσεις: ΔΥΑΣ
Ημερ. Έκδοσης: 2019

Πώς ο Νίκολας Τέσλα και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν μπλέκονται στο ταξίδι της Α και του Β στο χώρο και τον χρόνο; Με ποιο τρόπο η θεωρίας της σχετικότητας και το μυστικό του ηλεκτρισμού παρεμβαίνουν στην εξέλιξη της ιστορίας που λαμβάνει χώρα στο βιβλίο της συγγραφέως Γκέλυ Τουλή με τίτλο “2ΑΒ63-Νέοι Άνθρωποι”;

Γκέλυ Τουλή

Στο βιβλίο, οι πρωταγωνιστές αναζητούν ο ένας τον άλλον. Στην περιπλάνησή τους θα ανακαλύψουν ότι αυτό που θεωρούμε τέλος, είναι στην πραγματικότητα η αρχή κι αποφασίζουν να ακολουθήσουν έναν πανίσχυρο νόμο του Σύμπαντος. Πρόκειται για μια ιστορία μυθοπλασίας αλλά και τεκμηριωμένης επιστημονικής άποψης, που ωθεί τον αναγνώστη να ανακαλύψει τα δικά του όρια Γνώσης και να του δώσει το έναυσμα για μια περαιτέρω πορεία Επίγνωσης.
“Την κοίταξε καθώς το στήθος της είχε ξεπροβάλλει από τα σκεπάσματα. Οι ώμοι της σμιλεμένοι κι η στρογγυλάδα του προσώπου της στιγματισμένη από την καφετιά ελιά της. Τα μαλλιά της κυματιστά. Τα βλέφαρά της άνοιξαν. Τα φτεροκόπησε και πέρασαν δυο λεπτά μέχρι να συνειδητοποιήσει πού βρισκόταν και τότε η ζωή του Βικ φωτίστηκε με το ωραιότερο χαμόγελο που υπήρξε ποτέ: Το χαμόγελο της αγαπημένης του! Δυο εραστές σ’ ένα δωμάτιο που με αρχή τον έρωτά τους εγκατέλειψαν – για λίγο;- την απελπισία ενός κόσμου συμφερόντων και παραλογισμού.” (από το οπισθόφυλλο)

Η Γκέλυ Τουλή γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάζεται ως καθηγήτρια της μέσης εκπαίδευσης κι ασχολείται με θέματα σύγχρονης και συμπαντικής φυσικής. Από μικρή κιόλας ηλικία, ο διττός εαυτός της, αυτός της λογικής, της επιστήμης και του ορθολογισμού συνδυαζόταν με τον άλλο τον ευαίσθητο, λυρικό και εκφραστικό. Ακροβατώντας πάντα ανάμεσα στους δύο πόλους της ψάχνει και βρίσκει με τις συγγραφικές της αναζητήσεις την ισορροπία.
Το 2014 κυκλοφόρησε η ποιητική συλλογή της: “Τα Σημάδια της Λου”. Από τη συλλογή αυτή έχει μελοποιηθεί το ποίημα “Ένας Μικρός Νοτιάς”

Το 2019 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα “2ΑΒ63-Νέοι Άνθρωποι” από τις εκδόσεις Δυάς.
Περισσότερες πληροφορίες για τη συγγραφέα και το βιβλίο της μπορείτε να βρείτε στο κανάλι της στο Youtube:
https://www.youtube.com/watchv=bq3vTGrS0Es&list=UUIJSq0GgBLtbI863S0lhLrg&index=3

[Total: 4   Average: 4/5]