Αλγκάρβε – Ο μαγευτικός προορισμός της Πορτογαλίας

Αρχική φωτογραφία: Σπήλαιο Μπεναγκίλ

Το Αλγκάρβε, η νότια ακτή της Πορτογαλίας, είναι ένας εξαιρετικός προορισμός γεμάτος λόφους και πλούσιες απέραντες κοιλάδες.

Ο νομός Αλγκάρβε (Algarve), με τους 410.000 μόνιμους κατοίκους, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή καλοκαιρινά θέρετρα της νότιας Ευρώπης και όχι τυχαία. Περιλαμβάνει τις πόλεις Φάρο, Λάγκος, και Πορτιμάο και είναι γεμάτος από αμμώδεις παραλίες, αλλά και θάλασσες για windsurf.

Λόγω της εντυπωσιακής ακτογραμμής του και των ήπιων κλιματολογικών συνθηκών, χάρη στη ζεστή θάλασσα και τους ανέμους από τη γειτονική Βόρεια Αφρική, το Αλγκάρβε είναι ιδανικό για επίσκεψη οποιαδήποτε στιγμή.

Φάρο

Η πόλη Φάρο, η οποία είναι και το διοικητικό κέντρο της περιοχής, βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Ρία Φορμόσα και εντυπωσιάζει με τα μεσαιωνικά της κτίρια, το καθεδρικό ναό και το ομώνυμο κάστρο. Επισκεφθείτε το Εθνογραφικό Μουσείο του Αλγκάρβε, καθώς και το Ναυτικό Μουσείο.
Αγοράστε πολύχρωμα κομψοτεχνήματα στην τσιγγάνικη αγορά του Λουλ και χαλαρώστε στη Φάλσια σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες της περιοχής.

Πορτιμάο

Η πόλη Πορτιμάο ήταν σημαντικό εμπορικό σταθμό κατά την αρχαιότητα και αξίζει να κάνετε μια στάση στην περιοχή Πράια ντα Ρόκα, το δημαρχείο της πόλης και το μεσαιωνικό κάστρο του 16ου αιώνα Σάντα Καταρίνα ντε Ριμπαμάρ.

Στο Λάγκος, όπου ασχολούνται κυρίως με τις καλλιέργειες και τον τουρισμό, θα βρείτε τις πιο πολυσύχναστες μαγευτικές παραλίες της νότιας Πορτογαλίας. Εκεί βρίσκεται και η πολυσύχναστη παραλία Dona Ana που περιβάλλεται από πανύψηλα βράχια.

Η γραφική Ταβίρα είναι μία ιδανική βάση για εκδρομές στις λιμνοθάλασσες του ανατολικού Αλγκάβρε.

Λάγκος

Η Μπεναγκίλ (Benagil), είναι ίσως η πιο γνωστή και πολυφωτογραφημένη παραλία. Σίγουρα όχι τυχαία, αφού εκεί βρίσκεται και το ομώνυμο εντυπωσιακότατο σπήλαιο. Πρόκειται για μια θαυμάσια φυσική δομή από βραχώδεις τοίχους, ανοίγματα, μεταξωτή άμμο και αναβλύζων νερό.

Τα χωριά της περιοχής είναι ήσυχα, με πλούσια βλάστηση, άγρια φύση και καλλιέργειες και μπορούν άνετα να σας φιλοξενήσουν αν θέλετε κάτι πιο ήσυχο και απομονωμένο, μακριά από τις τρεις κεντρικές πόλεις.

Εκτός από το κολύμπι και τα παντός είδους θαλάσσια σπορ που είναι πολύ διαδεδομένα, στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε και ιδανικές τοποθεσίες για περπάτημα. Το χωριό Σέρα ντε Μουνσίκε είναι ανεπανάληπτης ομορφιάς και προσφέρεται για πεζοπορία.

Η Πορτογαλία, γενικότερα, αποτελεί έναν συνεχώς ανερχόμενο τουριστικό προορισμό, χωρίς ωστόσο να χάνει την αυθεντικότητά της και τον παραδοσιακό χαρακτήρα της. Αξίζει να την εξερευνήσετε.

Η Πορτογαλία είναι σχετικά φθηνή χώρα. Η διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων ξεκινά από 120 ευρώ τα δύο άτομα, ενώ τα αεροπορικά εισιτήρια ξεκινούν περίπου από 210 ευρώ (τιμές 9ος/2018).

Μ. Λιάτση

[Total: 9   Average: 2.4/5]