Έως 9/12 ATROPOS

Αρχική φωτογραφία: Γιώργος Πανταζής

Η Γκαλερί Λόλα Νικολάου, στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζει, έως τις 9 Δεκεμβρίου 2017 τους καλλιτέχνες Γιώργο Πανταζή και Γαβριήλ Φτελκόπουλο.
Οι εικαστικοί, μέσω των έργων τους, ανταλλάσσουν και αλληλοσυμπληρώνουν συμβολισμούς για το αναπόφευκτο που φέρει μέσα της η εξέλιξη της φύσης κατά τον διαρκή κύκλο της ανανέωσης.

Γαβριήλ Φτελκόπουλος

Οι καλλιτέχνες εστιάζουν σε μια διαδικασία η οποία ενέχει το τυχαίο και το φθαρτό, αφηγούμενοι μέσα από εγκαταστάσεις που συνδυάζουν έργα ζωγραφικά και γλυπτά μικτών τεχνικών, το αναπόφευκτο της μοίρας και ταυτόχρονα το πνευματικό που τείνει να χαθεί. Προσπαθούν να αναδημιουργήσουν την απωλέσασα εικόνα της πρώτης χαραυγής του κόσμου. Μια εικόνα που κάποτε προκαλούσε το θαυμασμό και την έκπληξη, πλέον λειτουργεί σαν υπενθύμιση της ανικανότητας εντοπισμού της ομορφιάς. Ο ηλίανθος, η ανατολή του ηλίου, και το διαχωριστικό παραβάν, σύμβολα που κουβαλούν το νόημα της ανθρώπινης κατάστασης, συνθέτουν μια νέα ιδέα του κόσμου, όπου εικονικά τοπία, γεωγραφικοί διαχωρισμοί και η μετάλλαξη της μοναδικότητας, προκαλούν την αμφισβήτηση.

Με σκοπό να φέρουν στο επίκεντρο την ιερότητα της ομορφιάς και την μοιρολατρικότητα που μπορεί να κρύβει μέσα της, παρομοιάζουν το χώρο της γκαλερί με έναν ιδιότυπο ναό, ο οποίος σαν ιδιότητα έρχεται πιο κοντά στην αρχική του λειτουργία, εκείνη που αφορούσε την παρατήρηση των φυσικών φαινομένων και την θεώρηση, τον στοχασμό. Οι δύο νέοι καλλιτέχνες μέσα από το βίωμα που έχουν σχεδιάσει, καλούν τους επισκέπτες να εξασκήσουν το δικό τους εσωτερικό βλέμμα.

Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πε., Πα.: 12.00 – 20.00 / Τε., Σα.: 12.00 -15.00

ΓΚΑΛΕΡΙ ΛΟΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Τσιμισκή 52, Θεσσαλονίκη
t. +30 2310 240416,
e-mail: lolanikolaouartgallery@gmail.com
lolanikolaougallery.blogspot.gr

[Total: 1    Average: 1/5]