Έως 8/1/2017 Ανιχνεύσεις και φωτογραφικά αρχεία: Αρχεία Ζωής – Πινακοθήκη Δ. Αθηναίων

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και η Ουγγρική Ακαδημία Τεχνών, με τη συνεργασία της Πρεσβείας της Ουγγαρίας στην Αθήνα παρουσιάζουν, έως τις 8 Ιανουαρίου 2017, την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ανιχνεύσεις και φωτογραφικά αρχεία: Αρχεία Ζωής», στη Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων.

Η έκθεση παρουσιάζει, επ’ ευκαιρία των 60 χρόνων από τα γεγονότα του 1956 στη Βουδαπέστη, έργα Ούγγρων και Ελλήνων καλλιτεχνών, που επεξεργάζονται μέσα από ποικίλης μορφής αρχεία, ο καθένας με τον τρόπο του, στιγμές και όψεις της ιστορίας του 20ου αιώνα.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται σε γεγονότα που αφορούν την ιστορία των σχέσεων της Ουγγαρίας και της Ελλάδας με την Ευρώπη, μέσα από τους πολέμους, τις κρίσεις και την καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Παράλληλα ένα μέρος της έκθεσης αποκαλύπτει την σημαντική ελληνική παρουσία, μέσα από τα ιστορικά ορόσημα του πολέμου, του εμφυλίου και των εκπατρισμών.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Περικλής Αλκίδης, Ανδρέας Βακαλιός, András Bozsó, Lajos Csontó, József Hajdú, Péter Forgács, Aljona Frankl, Μαριγώ Κάσση, Melinda Kovács, Sándor Áron Károly, Δάφνη Ρόκου, Balázs Telek, Zsolt Olaf Szamódy, Antal Tarjáni.

Την έκθεση επιμελούνται η Αγγελική Γραμματικοπούλου-Barbaut και η Gabriella Uhl

Πινακοθήκη Δήμου Αθηνών, Κτίριο Πειραιώς:Πειραιώς (Π. Τσαλδάρη) 51, Πλ. Κουμουνδούρου, τηλ.: 210 5202420

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο 10:00 – 19:00, Κυριακή 10:00 – 16:00

Είσοδος ελεύθερη

[Total: 0    Average: 0/5]