Έως 4/9 Θερινό φεστιβάλ γαλλικού κινηματογράφου

Μετά το Ciné-club, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος παρουσιάζει ήδη, το θερινό φεστιβάλ γαλλικού κινηματογράφου. Αυτό το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον ειδυλιακό κήπο της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής. Ανάμεσα σε φοίνικες, πεύκα και κυπαρίσσια που σχηματίζουν μοναδικές διαδρομές μέσα σε κήπους που συνταιριάζουν τη γαλλική αισθητική με το αττικό πνεύμα, το κοινό έχει μια μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσει πέντε γαλλικές ταινίες, έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2017.

Οι ταινίες:

India song της Marguerite Duras (1974)

Τη δεκαετία του ’30 στην Ινδία, την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Καλκούτα, φωνές ανακαλούν στη μνήμη μια γυναίκα που σήμερα έχει χαθεί: την Anne-Marie Stretter, πρώην σύζυγο του πρέσβη. (έχει προβληθεί)

21.06.2017, 21.30 ́

Όλα τα πρωινά του κόσμου του Alain Corneau (1991)

Στο τέλος της ζωής του ο Marin Marais, φημισμένος βιολιστής του Λουδοβίκου ΙΔ ́, θυμάται την εποχή της μαθητείας του δίπλα στον Monsieur de Sainte Colombe, μεγάλο δάσκαλο της βιόλα ντα γκάμπα. Αυστηρός και ασυμβίβαστος δάσκαλος, προσπάθησε μάταια να βρει την απόλυτη τελειότητα στην τέχνη του, μια τέχνη που κατέχει ο νεαρός μαθητής του.

04.07.2017, 21.30 ́

Μια γυναίκα στο παράθυρό της του Pierre Granier-Deferre (1976)

Το 1936 η Margot Santorini, γυναίκα του πρέσβη Santorini στην Αθήνα, ζει τις τελευταίες μέρες της ξένοιαστης ζωής, καθώς προετοιμάζεται το πραξικόπημα του συνταγματάρχη Μεταξά. Ένα βράδυ, καθώς ανοίγει το παράθυρό της, βλέπει έναν αντιστασιακό, έναν κομμουνιστή που τον καταδιώκουν οι φασίστες, και τον σώζει από την αστυνομία.

18.07.2017, 21.30 ́

Ο τυχοδιώκτης του Ρίο του Philippe de Broca (1964)

Ο δεκανέας Adrien Dufourquet γίνεται μάρτυρας της απαγωγής της Agnès, της αρραβωνιαστικιάς του, κόρης ενός διάσημου εθνολόγου. Αρχίζει να την αναζητά και φτάνει μέχρι τη Βραζιλία, όπου θα αποκαλύψει ένα κύκλωμα που διακινεί παράνομα ινδικά αγαλματίδια.

04.09.2017, 21.30 ́

Ο δολοφόνος κατοικεί στο νούμερο 21 του Henri-Georges Clouzot (1942)

Ένας μυστηριώδης δολοφόνος διαπράττει κατά συρροή δολοφονίες και αφήνει πάνω στα πτώματα την κάρτα του που γράφει «Κος Durand». Ο επιθεωρητής Wens βρίσκει ένα στοιχείο που τον οδηγεί στη Μονμάρτρη, στην οικογενειακή πανσιόν Les Mimosas. Μεταμφιέζεται σε ιερέα και πάει να μείνει στην πανσιόν.

Χωρητικότητα: 300 θέσεις.
Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.
Tαινίες με ελληνικούς υπότιτλους.

* Σε περίπτωση κακοκαιρίας, οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.


Η Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή ιδρύθηκε το 1846 και δεν είναι μόνο το παλαιότερο ξένο ινστιτούτο που ιδρύθηκε στην Αθήνα, μα επίσης, το πρώτο ακαδημαϊκό γαλλικό ινστιτούτο εκτός Γαλλίας. Η ίδρυσή του συνδέεται με το γαλλικό φιλελληνισμό, αλλά και με την πολιτική της Γαλλίας στην ανατολική μεσόγειο, την εποχή εκείνη. Διευθύνει προγράμματα έρευνας σε όλους τους τομείς των Ελληνικών Σπουδών, αλλά κυρίως στην αρχαιολογία, στη μελέτη των επιγραφών και στις Κλασσικές Σπουδές. Το EfA έχει επίσης ένα εκτεταμένο πρόγραμμα υποτροφιών. Η βιβλιοθήκη του περιλαμβάνει 80.000 βιβλία, 550.000 φωτογραφίες, και 35.000 χάρτες.

Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή,
Διδότου 8, Αθήνα

[Total: 0   Average: 0/5]