Έως 30/7 Athens Photo Festival 2017

Αρχική φωτογραφία: Στεφανία Ορφανίδου – Inert Substance

Tο Athens Photo Festival, συμπληρώνει 30 χρόνια συνεπούς παρουσίας στη διεθνή φωτογραφική σκηνή, αποτελώντας το κορυφαίο φεστιβάλ φωτογραφίας της νοτιοανατολικής Ευρώπης και ένα από τα πέντε παλαιότερα στον κόσμο.

Το Athens Photo Festival 2017 με εμφανή προσανατολισμό στη σύγχρονη φωτογραφία, επικεντρώνεται με διάθεση διερευνητική και κριτική στα ζητήματα και τους προβληματισμούς της σημερινής κοινωνικής πραγματικότητας, αναδεικνύοντας το ρόλο της φωτογραφίας και του οπτικού πολιτισμού.

Borko Vukosav: Used to be

Στο πλαίσιο αυτό, το φετινό φεστιβάλ, συνεχίζεται έως την Κυριακή 30 Ιουλίου στο Μουσείο Μπενάκη (Κτήριο Οδού Πειραιώς), αποτελώντας για ακόμα μια φορά  μια μεγάλη γιορτή για τη φωτογραφία στην Ελλάδα. Οι εκθέσεις του Athens Photo Festival 2017 αναπτύσσονται στους δύο ορόφους του Μουσείου και αρθρώνονται μέσα από αυτοτελείς ενότητες που διασταυρώνουν φωτογραφικά έργα σύγχρονων δημιουργών, οπτικοακουστικό υλικό και φωτογραφικά βιβλία.

Το Φεστιβάλ, επιδιώκει να αποτελεί μια διαρκώς εξελισσόμενη πλατφόρμα παρουσίασης των σύγχρονων τάσεων από το χώρο της καλλιτεχνικής φωτογραφίας και του οπτικού πολιτισμού. Παράλληλα, στοχεύει να λειτουργεί ως ευκαιρία συσπείρωσης και συνεργασίας πολιτιστικών φορέων και θεσμών από διαφορετικές χώρες, με απώτερο σκοπό τις καλλιτεχνικές συνέργειες και ανταλλαγές.

Kechun Zhang: Between the mountains and water

Το Athens Photo Festival εντάσσεται στο δίκτυο του Ευρωπαϊκού Μήνα Φωτογραφίας (European Month of Photography), που αποτελεί τη σημαντικότερη διεθνή συνεργατική πλατφόρμα φωτογραφικών φεστιβάλ, στην οποία συμμετεχουν τα φεστιβάλ της Αθήνας, του Βερολίνου, της Βιέννης, της Βουδαπέστης, της Λουμπλιάνας, του Λουξεμβούργου, της Μπρατισλάβας και του Παρισιού.

Γενική είσοδος για όλες τις εκθέσεις: € 6, € 4 ευρώ (μειωμένο)

Ώρες λειτουργίας: Τρ, Τε, Πα, Σα & Κυ 11:00-21:00, Πε 11:00-23:00

Μουσείο Μπενάκη -Κτήριο Οδού Πειραιώς
Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου
τηλ 210 345 3111

[Total: 0   Average: 0/5]