Έως 26/3 – Τhe birds will still be singing

Αρχική φωτογραφία: Δημήτρης Εφέογλου

Η Γκαλερί Λόλα Νικολάου φιλοξενεί, έως 26 Μαρτίου 2022, την έκθεση με τίτλο “Τhe birds will still be singing” με έργα των Δημήτρη Αμελαδιώτη, Θάλειας Γκατζούλη και Δημήτρη Εφέογλου.

“Ο τίτλος που επιλέχτηκε από τους τρεις καλλιτέχνες για τη συνέκθεσή τους, μου έφερε αυτόματα στο νου το “Eγκώμιο των πουλιών” του Giacomo Leopardi, μία πρόζα πλούσια σε δονήσεις, εκλάμψεις και πεταρίσματα.

Δημήτρης Αμελαδιώτης

Με έναν ανάλογο τρόπο αυτής της πρόζας του Leopardi συνομιλούν οι συνδυαστικές και ευρηματικές εικαστικές περισυλλογές του Δημήτρη Αμελαδιώτη με τις ανιχνευτικές και συνειρμικές διαδικασίες γραφής της Θάλειας Γκατζούλη, καθώς και με τους αυτοσχεδιαστικούς γραφισμούς, τα αχαρτογράφητα αναπτύγματα του Δημήτρη Εφέογλου.

Πρόκειται για τρεις καλλιτεχνικές πρακτικές ιδιότυπου διαλογισμού σε μη μετρήσιμο χρόνο. Κι ακόμη για τρεις τρόπους εικαστικού στοχασμού πάνω σε ζητήματα διερεύνησης και μετάπλασης νοήματος.” Θάλεια Στεφανίδου

Θάλεια Γκατζούλη

Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πε., Πα.: 12.00 – 20.00 / Τε., Σα.: 12.00 -15.00

ΓΚΑΛΕΡΙ ΛΟΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ : Τσιμισκή 52, Θεσσαλονίκη, τηλ.: +30 2310 240416, e-mail: lolanikolaouartgallery@gmail.com, lolanikolaougallery.blogspot.gr

[Total: 0   Average: 0/5]