Έως 25/2 Νικόλαος Βεντούρας. Μισός αιώνας πρωτοπορίας

Το Μουσείο Μπενάκη υποδέχεται, έως τις 25 Φεβρουαρίου 2018, τον Κερκυραίο χαράκτη Νικόλαο Βεντούρα στην πρώτη αναδρομική έκθεση μετά τον θάνατό του.
Ο Νικόλαος Βεντούρας (1899-1990), θεωρείται σήμερα ένας από τους σημαντικότερους χαράκτες της εποχής του με έργο που εκτείνεται χρονικά σε περισσότερες από μισό αιώνα, με έντονη παρουσία τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Τα έργα του βρίσκονται τόσο σε προσωπικές συλλογές όσο και σε μουσεία.

Στην αναδρομική έκθεση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, θα εκτεθούν πάνω από 350 πρωτότυπα έργα, σκίτσα αλλά και σημειώσεις του καλλιτέχνη, τα περισσότερα από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά, προσφέροντας στο κοινό μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσει τη μοναδικότητα και το εύρος της δημιουργίας του. Μαζί με την έκθεση θα παρουσιαστεί και ένα βιβλίο αφιέρωμα στον Νικόλαο Βεντούρα, με πλήρη κατάλογο των έργων του και διαφωτιστικά κείμενα.

Η ΑΜΚΕ Νικόλαος Γ. Βεντούρας χρηματοδοτείται από τους κληρονόμους του καλλιτέχνη και διαχειρίζεται το έργο του καθώς και το πλήρες αρχείο που άφησε μαζί με σημειώσεις για την ζωγραφική, τη χαρακτική, τα χημικά πειράματα, την τέχνη, αλλά και σκέψεις για τα δρώμενα της εποχής.

ΕΙΣΙΤΗΡΙA: 8€, 4€

Μουσείο Μπενάκη
Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, Αθήνα
210 3453111

[Total: 0    Average: 0/5]