Έως 20/7 Nicholas Egon: 22 Άνθη για το Μουσείο Μπενάκη

Είκοσι δύο από τα ωραιότερα και αρτιότερα έργα του Τσέχου εικαστικού Nicholas Egon εκτίθενται, έως και τις 20 ιουλίου 2019, στην Πινακοθήκη Γκίκα και δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει και πάλι την εξαιρετική του τεχνική και την ιδιαιτερότητα με την οποία προσέγγιζε το ελληνικό τοπίο.
Ο Egon, αυτοδίδακτος ζωγράφος, ένθερμος φιλέλληνας, αγάπησε την πατρίδα μας σαν να είχε γεννηθεί εδώ και με τις δημιουργίες του ανέδειξε την ομορφιά των τοπίων και των μνημείων μας.
Δύο χρόνια μετά τον θάνατο του Nicholas, η σύζυγος του Matti προσφέρει στο Μουσείο Μπενάκη 22 έργα με την προϋπόθεση να πωληθούν προς όφελός του, αφήνοντας την επιλογή των έργων στο Μουσείο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Nicholas και η Matti Egon στέκονται αρωγοί στο έργο του Μουσείου Μπενάκη. Την άνοιξη του 2007, στο πλαίσιο της μεγάλης έκθεσης «O Nicholas Egon στην Ελλάδα» στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, ο καλλιτέχνης προσέφερε προς πώληση κάποια από τα έργα της έκθεσης, με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν για τους σκοπούς του Μουσείου. Το 2011 το ζεύγος Egon ήταν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν άμεσα, με σημαντική οικονομική συμβολή, στην έκκληση του Άγγελου Δεληβορριά για την ολοκλήρωση των εργασιών στην Πινακοθήκη Γκίκα.

Ώρες λειτουργίας:
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή Σάββατο: 10:00-18:00,
Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη: Κλειστά

Εισιτήρια: 5€

Πινακοθήκη Γκίκα
Κριεζώτου 3, Αθήνα
τηλ.: 210 3615702

[Total: 0   Average: 0/5]