Έως 19/8 Royal Academy of Arts: The Great Spectacle – Λονδίνο

Αρχική φωτογραφία: Len Gray, «Good Morning Mr Corbyn. How are the speed trials going?», 2018

Κάθε καλοκαίρι για τους τελευταίους δυόμισι αιώνες, οι αίθουσες της Βασιλικής Ακαδημίας Τεχνών στο Λονδίνο γεμίζουν με δημιουργίες καλλιτεχνών από όλη τη Βρετανία. Ο κόσμος έχει αλλάξει δραματικά το ίδιο και η Τέχνη. Οι εκθέσεις αυτές στη Βασιλική Ακαδημία, δίνουν μια σημαντική ευκαιρία στους επισκέπτες να πραγματοποιήσουν ένα συναρπαστικό «ταξίδι» στον φανταστικό κόσμο της Τέχνης.

Auguste Rodin, The Age of Bronze, 1877

Στις εκθέσεις της Βασιλικής Ακαδημίας, έχουν προβληθεί, ανά τα χρόνια, έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, πλήθος σκίτσων και αρχιτεκτονικών σχεδίων, δημιουργών όπως οι John Constable, Joseph Mallord William Turner, Auguste Rodin, John Singer Sargent, Laura Knight, Zaha Hadid, Peter Blake και Tracey Emin.

Εφέτος, που γιορτάζονται τα 250 χρόνια της Royal Academy of Arts, ο Grayson Perry συντονίζει μέχρι 19 Αυγούστου 2018, τη μεγαλύτερη, φωτεινότερη και πιο πολύχρωμη έκθεση που αγκαλιάζει όλη την πανεπιστημιούπολη και εκτείνεται μέχρι και στους δρόμους του West End του Λονδίνου. Εκεί θα δείτε μια εγκατάσταση με περισσότερες από 200 σημαίες, όλες σχεδιασμένες από τους φοιτητές της Ακαδημίας.

Το γλυπτό του Anish Kapoor δεσπόζει στην αυλή της Βασιλικής Ακαδημίας, ενώ στις αίθουσες θα δείτε τα νέα έργα των: David Hockney, Joana Vasconcelos, Mona Hatoum, Wolfgang Tillmans, Mike Nelson, Tracey Emin, Rose Wylie, Bruce Nauman και Ed Ruscha.

A Private View at the Academy, 1881, 1883

Το μεγαλύτερο μέρος των έργων που εκτίθεται πωλούνται και τα έσοδα χρησιμοποιούνται για τις μη κερδοσκοπικές δραστηριότητες της Ακαδημίας, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης της επόμενης γενιάς καλλιτεχνών.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10πμ-6μμ, Παρασκευή 10πμ-10μμ

Εισιτήριο: 14-16 £ (Περιλαμβάνεται και η έντυπη έκδοση – οδηγός της έκθεσης, κόστους 2,50 £)

Δείτε το βίντεο της έκθεσης εδώ:

Royal Academy of Arts
Burlington House, Piccadilly,
Mayfair, London W1J 0BD, Ηνωμένο Βασίλειο
τηλ: +44 2073008090

[Total: 1    Average: 5/5]