Έως 19/2 Γκαλερί Λόλα Νικολάου: “Η σκέψη μου είναι ψευδαίσθηση”

Αρχική φωτογραφία: Χάρης Κοντοσφύρης

Η Γκαλερί Λόλα Νικολάου, στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζει έως τις 19 Φεβρουαρίου, την έκθεση ” Η σκέψη μου είναι ψευδαίσθηση” με έργα των: Βασίλη Αλεξάνδρου, Βασίλη Ζωγράφου, Χρήστου Κάλφα, Χάρη Κοντοσφύρη, Κυριακής Μαυρογεώργη.

βασίλης Ζωγράφος

“Ο ωκεανός των ψευδαισθήσεων

Η συνέκθεση των καλλιτεχνών στον διάσπαρτο χώρο δωματίων της Γκαλερί Λόλας Νικολάου στη Θεσσαλονίκη αποτελεί μια συλλογή εικαστικών έργων και εμπειριών, που σκιαγραφούν την περιορισμένη ικανότητα αντίληψης της πραγματικότητας, εκθέτοντας τρόπους με τους οποίους η τέχνη αντανακλά ψευδαισθησιακά τον κόσμο στον ίδιο της τον εαυτό αλλά και στους θεατές της.

Βασίλης Αλεξάνδρου

Ο Βασίλης Αλεξάνδρου, με το εικαστικό αντιληπτικό του βλέμμα, συνυφαίνει διαφορετικές πραγματικότητες και ολοκληρώνει αποϋλοποιήσεις πολλών αισθήσεων, που έχουν καταγραφεί από την αναγέννηση και το υπερτοπικό του ρομαντισμού για εκείνη την πραγματικότητα ανοιχτού πλέγματος. Ο Χρήστος Κάλφας επαναπροσδιορίζει κάθε σχήμα και μορφή που υλοποιείται μέσα σε έναν τέτοιο χώρο ανοιχτού πλέγματος, οσονδήποτε διαστάσεων, και ο οποίος δεν μπορεί να γίνει αντιληπτός μόνο από τις ανθρώπινες αισθήσεις. Στην ζωγραφική του Βασίλη Ζωγράφου το συνονθύλευμα στροβιλισμένων σωματιδίων κβαντικής συμπεριφοράς υποδηλώνει το ακατόρθωτο του βλέμματος που επιτελεί η τέχνη, με την αναπαράσταση ψευδαισθήσεων και ασαφών παραστάσεων. Αντικείμενα και σχήματα σε δοχεία διαστελλόντων συμπάντων μετουσιώνονται από την Κυριακή Μαυρογεώργη σε ένα πύκνωμα ενεργειακού ρεύματος μέσα σε ιδιομορφίες πεδίων.

κυριακή μαυρογιώργη

Η όλη πλάνη «χωρο-γραφείται» από τον Χάρη Κοντοσφύρη, με τη διαχείριση της αστοχίας του αισθητού με το νοητό. Ως αλληλεπιδραστής επιχειρεί την καταγραφή της διάδρασης ανάμεσα στην παρουσία και στην απουσία, ως ολικής ψευδαίσθησης, βιωματικής ή/και επινοημένης, ώστε να καταστεί σαφές ότι η ανθρώπινη κοινή λογική αποπροσανατολίζει την απόλαυσή της.

χρήστος κάλφας

«Η σκέψη μου είναι ψευδαίσθηση», ομολογεί ο Χρήστος Κάλφας.

Χάρης Κοντοσφύρης”

Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πε., Πα.: 12.00 – 20.00 / Τε., Σα.: 12.00 -15.00

Γκαλερί Λόλα Νικολάου: Τσιμισκή 52, Θεσσαλονίκη, τηλ.: +30 2310 240416, e-mail: lolanikolaouartgallery@gmail.com, lolanikolaougallery.blogspot.gr

[Total: 0   Average: 0/5]