Έως 10/3 Μετά τη Βαβέλ

Αρχική φωτογραφία: Pat Verbruggen
Shilpa Gupta For, In Your Tongue I Cannot Fit:100 Jailed Poets, 2017-2018
Εκατό βιβλία χυτευμένα σε ερυθρό ορείχαλκο, τραπέζι, 1219 x 128 x 61 cm
Ευγενική παραχώρηση της καλλιτέχνιδος και της GALLERIA CONTINUA,
San Gimignano / Beijing / Les Moulins / Habana

Η έκθεση σύγχρονης τέχνης “Μετά τη Βαβέλ” που θα παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έως και 10 Μαρτίου 2019, εστιάζει στα βιβλία και τα κείμενα μέσα από τη φυσική, υβριδική ή άυλη παρουσία τους.
Μέσα από γλωσσικές και εννοιολογικές διαδικασίες ανοίγεται ένας αμφίσημος, συχνά ερμητικός χώρος ανάγνωσης. Ο θεατής-αναγνώστης διασχίζει τα σύνορα της έκθεσης για να περάσει πέρα από τη γνώση και το νόημα, κάποτε πέρα και από την ίδια τη γραφή σε αχαρτογράφητες αισθητικές περιοχές.

Έχει σχεδιαστεί σαν ένας λαβύρινθος με «αναγνωστήρια», «αρχεία» και «βιβλιοστάσια», σε δημόσιους και κρυφούς χώρους της νέας πτέρυγας του Μεγάρου Μουσικής σε διάφορα επίπεδα, μετατρέποντας το κτίριο και τις δαιδαλώδεις υπόγειες διαδρομές του σε μεταφορά μιας βιβλιοθήκης της Βαβέλ του Μπόρχες.

Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια της τριλογίας Άγραφη Βιβλιοθήκη, υπό την επιμέλεια της Άννας Καφέτση, διευθύντριας του annexM, του κέντρου για τις εικαστικές τέχνες του ΜΜΑ.

Θα παρουσιαστούν πάνω από 100 έργα ζωγραφικής, γλυπτά, εγκαταστάσεις και βιντεοεγκαταστάσεις, βιβλία καλλιτεχνών, ηχητικά και διαδικτυακά έργα, περφόρμανς, μεταξύ των οποίων και νέες παραγωγές.

Συμμετέχουν 25 διεθνώς αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες: Fiona Banner, Jorge Mendez Blake, Irma Blank, Benny Brunner, Ulises Carrion, Ανδρέας Εμπειρίκος, Didem Erk, Dora Garcia, Shilpa Gupta, Gary Hill, Βλάσης Κανιάρης, William Kentridge, Julien Levesque, Michael Mandiberg, Ράνια Μπέλλου, Rivane Neuenschwander, Γιώργος Ξένος, Nίνα Παπακωνσταντίνου, Estefania Penafiel Loaiza, Κύριλλος Σαρρής, Dayanita Singh, Michelle Stuart, Stephanie Syjuco, Thu Van Tran, Γιώργος Χατζημιχάλης

Χώρος: Project Space
Μπαλκόνι των Μουσών,
Επίπεδο Σκαλκώτα – Εκθεσιακός χώρος 300Α,
Επίπεδο Banquet – Υπόγεια Στοά, Υπηρεσιακή αυλή

Ημέρες/Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη,Παρασκευή & Κυριακή 12 μ.μ. – 8 μ.μ.
Σάββατο 12 μ.μ. – 10 μ.μ.

Εισιτήρια:
Μειωμένο: 3€
Γενική είσοδος: 5€

Ελεύθερη είσοδος
κάθε Τετάρτη
3 μ.μ. – 8μ.μ.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
τηλ.: 210 7282333

[Total: 0   Average: 0/5]