Έρευνες για δημιουργία τεχνητής μόνιμης καρδιάς

Στο Όρεγκον των ΗΠΑ, γιατροί και ερευνητές του Health and Science University της περιοχής (OHSU) προχωρούν στη δημιουργία της πρώτη πλήρως τεχνητής μόνιμης καρδιάς.

Το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο έχει ιστορικό όσον αφορά στα επιτεύγματα στον τομέα της καρδιολογίας. Η αρχική σχεδίαση τεχνητής καρδιάς είχε δημιουργηθεί από τον Ρίτσαρντ Γουάμπλερ, ο οποίος ήταν ασκούμενος στο OHSU υπό τον Άλμπερτ Σταρ, ο οποίος εφηύρε και μετά εμφύτευσε επιτυχώς την πρώτη τεχνητή βαλβίδα καρδιάς το 1960.
«Το OHSU ήταν το πρώτο που είχε μια τεχνητή βαλβίδα καρδιάς, και τώρα σκοπεύουμε να είμαστε οι πρώτοι που θα έχουμε μια μόνιμη, πρακτική, πλήρως τεχνητή καρδιά» λέει ο Σαντζίβ Καούλ, διευθύνων σύμβουλος του OHSU Knight Cardiovascular Institute, που εξελίσσει το σχέδιο του Γουάμπλερ.

Η τεχνητή καρδιά του OHSU προορίζεται να αντικαθιστά μόνιμα μια προβληματική καρδιά για τους περισσότερους ενηλίκους και παιδιά ηλικιών 10 και άνω.

Η συσκευή αυτή αντικαθιστά δύο κόλπους με έναν σωλήνα τιτανίου που περιλαμβάνει μια κούφια ράβδο καλυμμένη με κράμα τιτανίου, η οποία κινείται μπρος και πίσω. Η κίνηση αυτή κινεί το αίμα από και προς τους πνεύμονες, έτσι ώστε να τροφοδοτείται με οξυγόο ο οργανισμός.
Η μόνιμη τεχνητή καρδιά θα τροφοδοτείται με ενέργεια από έναν συνδυασμό χειριστηρίου και επαναφορτιζόμενης μπαταρίας, που οι χρήστες θα μπορούν να μεταφέρουν μαζί τους.

[Total: 1   Average: 2/5]